Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1762 visningar

Pronation eller Gammalt beprövat.

Anders Armgren
1979 • Kumla
#1
4 december 2010 - 23:34
Gilla
Har för ett tag sedan tagit tag i min träning. Jag tycker att det har gått ganska bra tills nu. Jag har fått så jädrans ont i fötterna. Trampdynorna ömmar samt att det känns som jag får ont i lederna eller muskulaturen i fötterna. Kan detta ha med att jag har pronationskor. Jag köpte skorna ASICS Gel på Intersport och har även gjort test på Löplabbet som visade att jag behöver pronations skor.
Kan detta bero på skona eller vad tror ni som har mer erfarenhet inom detta.
Tacksam för svar.// Anders
1980 • Västerås
#2
5 december 2010 kl 12:25
Gilla
Jag hade länge ont i mina trampdynor. Ju mer jag sprang desto ondare fick jag.
Höll på att trixa med en massa olika sulor osv, och gick mest omkring i tofflor hemma, för att inte ha så ont. Inget blev det bättre av.

Sen läste jag nånstans att det bästa för fötterna är ju faktiskt att gå barfota, precis som vi är skapta för att göra. Det borde man ju kunnat fatta tidigare, men faktum är att redan första dagen, som jag började gå barfota hemma, och skippa tofflor så mycket jag kunde, så blev det per omgående bättre.

Nu funkar det också mycket bättre när jag springer, även fast jag blir mer och mer skeptisk till dämpade skor. Jag har också rejäla pronationspjäxor.
Har börjat springa lätt i aquasocks, och det känns kanon, nu när man lagt om löpsteget, men tyvärr pallar inte mina vader med det än riktigt.

Så testa att gå barfota, eller iaf utan skor tofflor så mycket du kan. Jag hade ont i tramdynorna i ett par år, och det blev helt bra på bara ett par veckor.

Min teori är att dämpningen i skor med mycket dämpning, hela tiden håller ett onaturligt tryck mot tramdynorna. Samt att musklerna i fötterna förslappas. Foten kan inte forma sig/skydda sig naturligt. Jag kan fortfarande känna av det nu när jag springer i dessa skor, men det blir aldrig så farligt som innan.



1971 • göteborg
#3
5 december 2010 kl 13:04
Gilla
Jag tycker gott du kan kosta på dig ett par skor till där du istället endast går efter hur det känns när du testar dom på bandet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.