Löpning Kost & Näring 8 inlägg 19245 visningar

Bästa möjliga återhämtning efter magsjuka

1986 • London
#1
6 april 2011 - 09:04
Gilla
Hej,

Som rubriken säger har jag oturligt nog varit magsjuk från i torsdags till igår. Passande nog ska jag på söndag springa Paris marathon och jag tänkte då fråga hur jag på bästa möjliga sätt kan förbereda mig under dessa dagar. Jag har tänkt försöka få i mig någon form av saltersättning, men vad mer?

Tacksam för svar!
Camilla Åbergh
1972 • Rosersberg
#2
6 april 2011 kl 09:20
Gilla
Om du inte kan äta ordentligt än så kan du gå till apoteket och köpa klara närignsdrycker till att börja med, dom är ju snällare mot magen än näringsdrycker baserade på mjölk. Man kan ju bli lite extra känslig mot mjölkprodukter när man har varit magsjuk. Sen bör du ju oxå vara försiktig med alltför feta produkter innan magen har återhämtat sig ordentligt oxå. Men om du äter lite snällare mat och kompeltterar med näringsdrycker så har du ju gjort allt du kan för att optimera situationen. Har du provat med energibars? Jag tror att det är ganska idividuellt med hur snabbt och vad man klarar av attt äta efter att man har vairt magsjuk. Lyssna på din kropp när du äter, så tror jag det löser sig!
Jag skulle ligga lågt med träning dom här sista dagarna inför söndag om jag vore dig, för det är ju det du har i benen INNAN den här veckan som har betydelse, inte det du springer under den här sista veckan! Så vila, ät, drick och hämta kraftee så kommer det nog att gå galant på söndag!
Lycka till!!!!!
Camilla
Viktor Karlsson
1986 • Skellefteå
#3
6 april 2011 kl 09:22
Gilla
Se till att få i dig ektrolyter och salter, typ sportdryck. Sedan ligger du nog på en generellt negativ energibalans så att äta i största allmänhet är ett rätt hett tips.
1984 • Ljungby
#4
6 april 2011 kl 12:00
Gilla
Och jag som har gnällt för att jag har varit förkyld i en vecka nu innan Paris.... finns tydligen dom som har det värre...

Hoppas du återhämtar dig så du kan genomföra loppet som det var tänkt!
1986 • London
#5
6 april 2011 kl 12:50
Gilla
Tack för svaren och tack Ola. Ses i Paris! :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
7 april 2011 kl 00:34
Gilla
Proviva har varit bra att ta till, sedan kanske några andra bakteriekulturer också, det brukar vara brist på goda bakterier när man tömt magen. Sedan är det nog att gå och småäta dagarna i ända som gäller. Banan, båbärssoppa, potatismos, kokt fisk brukar vara snällt.
1965 • Eksjö
#7
7 april 2011 kl 07:36 Redigerad 7 april 2011 kl 07:38
Gilla
Proviva kan också användas till potatismos (nypon smakar bäst)! Torrt rört och extra saltat potatismos binder mycket vätska i tarmen under och efter diarré. Linfrön som har fått ligga i blöt (så att de går att tugga/äta) kan röras i för extra effekt. Krydda med ingefära och gurkmeja för ytterligare extra magstabiliserande (ingefäran) och antiinflammatorisk (gurkmejan) effekt. Sist jag var magsjuk gick jag från vattentunn diarré till lätt förstoppning på 48 timmar på den dieten!
1965 • Eksjö
#8
7 april 2011 kl 21:37
Gilla
Jag fick en fråga offline om vad jag menade det var för poäng med antiinflammatorisk gurkmeja, magsjuka/diarré är ju normalt en infektion.

Ja, där var jag ute och cyklade lite förstås. Det enda jag har att komma/kontra med är att denna huskur ju angriper symtomen, inte orsaken, och så länge man får bukt med sin racertarm snabbt så spelar det ingen större roll om orsaken är det ena eller begynnade problem med det andra. Går det så långt att man behöver få veta det och medicinsk behandling så måste man ju gå till vårdcentralen i vilket fall som helst.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.