Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2124 visningar

Kronisk ryggvärk

1971 • Höganäs
#1
7 april 2011 - 11:00
Gilla
Jag har haft kronisk ryggvärk i över tio år. Jag har gått både hos sjukgymnast för att träna bålstabilitet, och till kiropraktor för att öppna låsningar. Idag är jag för det mesta smärtfri, men känner att det ändå hindrar mig i min löpning. Smärtan sitter i en punkt till höger om ryggraden, mellan fjärde och femte kotan. Jag kan inte trigga punkten genom att massera den utan smärtan kommer när jag reser mig från framåtböjd och upp eller när jag böjer mig fram, då hugger det till.
Om jag ligger raklång på mage och lyfter det högra benet uppåt, kommer det inte lika långt upp som det vänstra. Det smärtar till just när jag når som längst upp med benet, precis i svanken.
När jag springer på slätmark gör det inte ont, men om jag springer i uppförsbacke och rätar ut svanken hugger det till och smärtan kan då kvarstå resten av passet.
Jag är stel på morgonen och vaknar ofta på natten av att det hugger till i ryggen när jag försöker vända mig.
Frågan är om smärtan kommer från en disk, en muskel eller en led och om det någonsin går att bli helt smärtfri.
Nån som har nån teori eller tips att ge mig?
#2
7 april 2011 kl 15:32
Detta inlägg har raderats
Anna
1971 • uppsala
#3
7 april 2011 kl 18:22
Gilla
Gå till en läkare och försök få MR remiss. Jag har diskbråck och innan det problem med ryggen under många år (vet inte hur många diagnoser jag har fått innan diskbråck och MR). Jag vet att jag inte kommer att bli bra i ryggen, men det känns ju bättre att veta än att gå och fundera.
1968 • Kristianstad
#4
7 april 2011 kl 18:56
Gilla
Angående MR och diskbråck, man kan inte med säkerhet säga att det onda kommer ifrån ett diskbråck fast man ser det på en MR, man kan mycket väl ha flera diskbråk utan problem och tvärtom! Ryggen är mer komplex än så! Diskbråcket behöver inte ge några symtom alls!
Alltså - ingen övertro på MR! Träning i förbyggande syfte är det bästa, gäller att hitta "sitt sätt" och lära sig vad man bör undvika och stärka bålstabiliteten! Men jag tycker också att du skall försöka få en MR !
Bra länkar finnes! Sök på "spine" och du hittar en bra sidor!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.