Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3788 visningar

Enkel Löparklocka, Garmin FR 60?

Anton Thorngren
1990 • Rödön
#1
18 april 2011 - 13:07
Gilla 
Är det någon som har erfarenhet av Garmin Forerunner 60? Jag är intresserad av en enkel pulsklocka som fortfarande håller hög kvalité. Vill kunna hålla koll på tid, kaloriförbrukning och puls.
Någon som kan rekommendera en annan pulsklocka som inte har en massa onödiga funktioner?
Kristin A
1961 • Bandhagen
#2
18 april 2011 - 14:57 Redigerad 18 april 2011 - 14:59
Gilla 
Jag har just köpt en Beurer pm55, Jag fick ett bra pris, tror jag, ca 900 kronor, sista exet i butiken, nya årgångar på hyllan.

Den har just de funktionerna du söker, tid puls och kalorier. Jag är mest intresserad av just pulsfunktionen så jag ville ha en enkel och billig klocka med lättläst display.
Det fanns ännu billigare (butiken förde topcom och beurer) men då kunde man inte föra över till datorn, utan hade alla lopp i klockan.
Jag var nog inne på en av de enklare modellerna av Garmin, men jag hade ett presentkort till butiken där jag handlade så det blev en beurer. Än kan jag ju inte säga om jag rekommenderar den, och jag har inget att jämföra med. Men jag kan återkomma om ett tag.

- Fördelar: Lätt att läsa display utan läsglasögon , bra pris, lätt att installera på¨datorn, och har en lättöverskådlig "logg".
- Nackdel: eget filformat när man exporterar filer, inte kompatibelt med jogg.se (än ;) )
- Den mäter inte km (utan gps).

Min tråd http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=16710
Marcus Löfblad
1972 • Alingsås
#3
19 april 2011 - 10:25
Gilla 
Jag har en FR60 som jag även bär till vardags. Jag är väldigt nöjd. Fungerar lika bra som klocka som att mäta puls och tid. Tydliga siffror och enkel att använda. Fotpod finns som tillval, men jag har inte det. Tycker att man ska ha GPS i så fall.
Kristin A
1961 • Bandhagen
#4
23 april 2011 - 11:20
Gilla 
Hej, nu har jag testat min klocka några gånger. En nackdel är att den medföljande softwaren är lite si så där.
Man får en tabell med kurva som går bra att skriva ut. Men än har jag inte lyckats hitta om man kan jämföra olika pass med varandra, om jag klickar på flera pass att öppna visar den ändå bara det senaste. Kanske gör jag fel, men jag tror inte det går. (Alternativt är det en bugg, eftersom flerval finns, eller olika beurerklockor använder samma software)

Den räknar inte ut km/h fast jag kan skriva in hur långt jag sprungit. M a o i kombination med jogg.se räcker den för mig, men jag måste själv föra in puls, den går inte importera hit.

Men det kan vara en idé med en klocka som har någon sort standardformat på sina filer.

Däremot är den stabil och är lätt att använda.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.