Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2552 visningar

GPS, löparklockor och pulsklockor

Agnes Hermansson
1994 • Landskrona
#1
20 juli 2011 - 10:27
Gilla
Hejsan! Är det nån som kan förklara skillnaden på dessa tre ting? och vilken ni rekommenderar mest (alt. behöver man verkligen dem?).
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
20 juli 2011 kl 17:23
Gilla
GPS är ett system som via satelliter kan bestämma din position och därigenom ta reda på hur långt du förflyttar dig och i vilken hastighet.

Löparklocka är en klocka för löpare, vanligtvis utrustad med GPS och pulsmätning.

Men inte alltid, Garmin FR 205 t ex, har ingen pulsmätning och kan därför inte kallas pulsklocka.

Rekommendation om du som jag är en glad motionär och inte gjord av pengar: Garmin Forerunner 305. Kostar runt tusenlappen om du beställer den på nätet från utlandet, ytterligare en hundring eller två i Sverige. Den har de funktioner jag tycker att vi vanliga "behöver".

Och där kom vi till din sista punkt: behöver man dem verkligen? Nej, folk har sprungit i alla tider utan att kunna följa sin puls, spara sina pass och rundor, kunnat länka till dem på Facebook och inte haft en aning om exakt hur långt de sprungit eller vilket tempo de hållit på senaste kilometern. Men de är kul! Och när det annars skulle ta emot lite att gå ut och göra det där passet man vet att man mår så bra efter, då kan man behöva en liten morot ibland. 305:an är min morot och den är värd varenda öre.
Agnes Hermansson
1994 • Landskrona
#3
29 juli 2011 kl 18:33
Gilla
ok, tack så mycket
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.