Löpning Övrigt 13 inlägg 7786 visningar

Hjärtmuskelinflammation...

1989 • mönsterås kommun
#1
14 februari 2008 - 13:11
Gilla
Jag är en 18 årig tjej som har svår ångest den har tio dubblats efter det att jag haft hjärtmuskelinflammation två gånger på raken nästan. Efter den första kände jag mig frisk men nu efter den andra känns det lite sådär..ibland hoppar hjärtat över slag och när jag tränat dessutom..jag får hög puls ibland även om jag bara joggar. jag får ont i bröstet ibland, blir andfådd och hjärtat skenar. Jag känner mig trött men jag tar en del mediciner mot ångest med samt hormon medicin. Jag har fått lite förhöjd temp jämfört med vad jag brukar ha fast den ligger runt 37 eller strax däröver så det är ju ingen feber. Jag har åkt in och ut och kollat upp mig för besvären har pågått veckor efter hjärtmuskelinflammationen. jag undrar om det bara är ånest eller om det är någon komplikation. Jag är så rädd. Men läkarrna har tagit hjärtprover. Ekg övervakning. Vilo Ekg. Arbets Ekg. Sänkan..lyssnat på hjärtat allt är helt normalt säger dom..Tänk om det är något som dom missat eller är det bara ångest tro?
1959 • Saltsjö-Boo
#2
14 februari 2008 kl 13:23
Gilla
Jenny: Stress och ångest kan nog ställa till det lite så att pulsen rusar, och vissa mediner kan eventuellt påverka också...
Om läkarna säger att allt är OK så är det nog OK. Vad gäller hjärtmuskelinflammation, så ska man nog lyssna på kroppen när man joggar. Blir man onaturligt trött och känner sig orkeslös under passet så bör man nog bryta.
Ibland kan man ju känna sig lite trött, hängig och omotiverad inför ett pass, men när man väl börjar springa så går det jättelätt och känns fantastiskt skönt...
1989 • mönsterås kommun
#3
14 februari 2008 kl 13:34
Gilla
Ja dom har tagit ultraljud oxå men jag är så orolig för att ha någon komplikation...jag kan inte leva ett normalt liv längre
1989 • mönsterås kommun
#4
14 februari 2008 kl 13:45
Gilla
ibland känner jag mig helt yr och trött..jag känner inte samma sprallighet som förut. Jag är rädd att typ hjärtat inte är så starkt så det måste pumpa så mycket...ibland när jag springer får jag så hög puls faktiskt och ibland annars oxå
Lena M
1961 • Norrtälje
#5
14 februari 2008 kl 14:25
Gilla
Det känns säkert hopplöst just nu för dig, men livet är långt, och sett ur det perspektivet tycker jag du ska tillåta dig själv att bara ta det lugnt och ta hand om dig själv några veckor eller månader, eller den tid det tar tills du känner dig helt pigg och frisk igen.

Två stycken hjärtmuskelinflammationer tar på krafterna! Om läkarna säger att ditt hjärtas funktion är okej så lita på att det stämmer. Ångest och oro kan gör att kroppen spelar en många spratt. Försök att bara ta det lugnt och lita på din kropp. Ge den den vila och ompyssling den behöver så kommer den att läka och du kommer att bli pigg och frisk igen.
Och tveka inte att söka hjälp både av medicinska läkare och psykologer om det är vad du känner att du behöver för att komma över din oro.

Vila mycket, ät mat som kroppen mår bra av, umgås med vänner, ta promenader - skippa löpningen ett tag. Att du har förhöjd kroppstemperatur kan ju indikera att din kropp jobbar med att bli frisk. Kolla inte tempen, räkna inte pulsen, låt kroppen sköta sitt tillfriskande helt själv. Ge den utrymme att utföra sitt jobb - din kropp är fantastisk!
1959 • Saltsjö-Boo
#6
14 februari 2008 kl 14:27
Gilla
Du har inte läst den andra aktuella tråden om hjärtmuskelinflammation? Positivt där är ju att de flesta hjärtmuskelinflammationer tycks läka helt utan några komplikationer, bara man vilar...
1989 • mönsterås kommun
#7
14 februari 2008 kl 15:11
Gilla
Lena : Tack för svaret. Jag har redan börjat med löpningen för jag har fått friskförklaring utav en hjärtspecialist med arbets - EKG. Men tempen är kanske förhöjd för jag har ångest eller äter hormontabletter.. jag vet inte ...jag känner mig tröttare, tyngre denna gången efteråt även att den inflammationen varliten..fast jag äter en del lugnande oxå..men vissa säger ju att man ska ha konstant temp och puls annars ska man inte springa men jag menar det är ju inte bara fysisk sjukdom som påverkar..PS: Det tar tid att få psykologhjälp..PS: Inga utav mina inflammationer var stora jag hade som mest 37.9 i temp och låg inlagd några dar efter det var jag ganska pigg det är nu jag är så orolig och trött...Tack Olof för svaret med! Hoppingivande!
1983 • Linköping
#8
14 februari 2008 kl 19:21
Gilla
Med tanke på att du gjort alla dessa tester så skulle jag lita på läkarna när de säger att hjärtat är ok. Dessa olika tester tillsammans är pålitliga.
Så jag skulle tro att det är din stress, ångest, rädsla som spökar. Hjärnan är otroligt kraftfull och den är ihopkopplad och styr hela din kropp.
Tycker du fått bra tips här innan, ta det lugnt och vila till du känner dig bättre och börja lite lugnt med träningen. Känn bara efter hur känslan är i kroppen och bry dig inte om något annat, så tror jag det kommer gå bra.
Per M
1964 • Uddevalla
#9
14 februari 2008 kl 22:53
Gilla
Håller med Astrid. Kognitiv terapi har god effekt. Problemet är att det kan kosta en del hos privata vårdgivare, MEN det har blivit allt vanligare med kurator/psykolog på vårdcentraler. I bästa fall har de viss utbildning i KBT och kan mot rimlig kostnad (0 -ca 120:-/gång) hjälpa dig. Vilan som Olof nämner kan förstås också vara en viktig bit.
1989 • mönsterås kommun
#10
15 februari 2008 kl 13:27
Gilla
Tack . Jag vet ..Vi har försökt att få hjälp men sjukvården..Psykvården är ju så tunggrodd..varför ska jag vila? jag är ju hjärtfrisk..Jag var och kollade upp mig senast idag :) Ha det bra
1989 • mönsterås kommun
#11
15 februari 2008 kl 13:29
Gilla
Alla läkare säger att det är ångesten..Fy tusan vad läskig ånhest kan vara..Det kan kännas som om man håller på och dö..fast det gör jag ju inte..hoppas jag!
1989 • mönsterås kommun
#12
15 februari 2008 kl 17:07
Gilla
Tack så mycket för tipset!! Kram
Rolf Näsberg
1941 • Rönninge
#13
15 februari 2008 kl 19:38
Gilla
I början av 90-talet började jag träna efter minst 10 års uppehåll. Själv tyckte jag inte att det var hårt. Jag cyklade till och från jobbet varje dag (2*13 km) med så hög fart som möjligt. Efter en tid började jag få känning av förhöjd temp (oftast en halv grad eller något mer). Det brukade komma på fredagarna. Då vilade jag lördag och söndag. Sen kom den förhöjda tempen tidigare och tidigare i veckan. Jag blev också andfådd utan egentlig anledning. Så småningom insåg jag att jag var övertränad pga att kroppen inte fick tillräcklig vila. Enda botemedlet är vila och att sedan starta mycket lugnt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.