Löpning Kom igång 5 inlägg 1920 visningar

Fri från mediciner.

1967 • Gunnarsbyn
#1
1 oktober 2011 - 18:56
Gilla
Jag var hemma och var sjukskriven i två väckor. Låg i soffan och hade ont i mina axlar å rygg. Jobbet som lokalvårdare är ett tungt jobb men det är det inte så många som är medvetna om. Det blev en parentes. Då bestämde jag mig för att det inte blir bättre av att ligga i soffan, lånade en bär bar cd spelare av ungarna och började gå. Det blev en promenad på sex kilometer per dag. Tog alltid promenaderna medan det va ljust. Här uppe har vi inte så långa dagar under vinter halvåret. Märkte att jag mådde bättre och att det gick fotrare och fortera. Började undra hur det skulle bli når jag började jobba i gen, sena kvällar och mörker är inte så roligt. Men jag köpte en pannlampa tog på mig reflex västen och promenerade. Det var inte bara värken som avtog. Stressen från jobbet försvan också. Nu har jag sprungit tjej milen i Stockholm två år i rad, ska anmäla mig till mitt tredje. Så kan en soffpotatis gå från verktabletter tre gånger per dag till inga. Så går det faktiskt att ändra sitt liv. Den negativa sidan för mig är att jag är verkfri och inte har behovet av att röra på mig av den orsaken. Men jag kommer aldrig mer att sätta mig i soffan och tycka synd om mig. Kan jag kan ni också. Lycka till.

Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#2
1 oktober 2011 kl 19:24
Gilla
Hej Monica,
Jättekul att läsa om att ditt beslut om (som jag läser det) "uch det blir inget bättre av att ligga här i soffan, så jag går ut och får lite frisk luft iallafall", har givit en massa positiva synergieffekter som minskad värk och reducerad stresskänsla. För mig är det precis detta löpträning handlar om.

Du skriver att det är negativt att du inte har någon värk numer, personligen hoppas jag att du tänker på din motivation här, att du inte måste ut för att stävja värken :-) Om du är orolig för din motivation, är mitt råd att hitta andra lopp att träna mot, eller sätta dig andra mål med träningen.

Att göra en sådan dramatisk ändring i ditt liv och få så fantastiska resultat på olika plan, är verkligen roligt att du delar med dig av. Som en parentes tycker jag att många arbetsgivare borde ha läst detta och sett vilka positiva effekter träning kan ge, och därigenom uppmuntrat sina medarbetare att träna, t.ex genom friskvård på arbetstid. Utan att jag har en konkret referens, är jag övertygad om att en arbetsgivare får tillbaka en sådan investering i form av mindre sjukfrånvaro och bättre produktivitet.

Löparhälsningar från Tom
Dana
1965 • Helsingborg
#3
2 oktober 2011 kl 06:53
Gilla
man blir bara imponerad av såna här inlägg och framför allt människor! mer kan man inte säga..egentligen utom- lycka till monica:)
@tom, det finns faktisk arbetsgivare som betalar hela årskort för att folk ska kunna träna, men ändå är det liten andel av dom som som gör det...tyvär. det bästa med min arbetsgivare är just det:)
1967 • Gunnarsbyn
#4
2 oktober 2011 kl 09:27
Gilla
Hej kul att ni har läst mitt inlägg. Tom Jag menade inte att det var negativt. glömde sätta ut "" "" täcken. Jag tränat i första hand för att må bättre och orka mer. Ska även börja på gym gud va tråkigt, men det kan inte bli sämre.

Dana. Jag håller med om att man skulle må bättra av att kunna få en timme i veckan av sin arbetsgivare, alla anställda. Vår arbetsgivare betalar en "liten summa pengar per termin" men träningen måste ske efter arbetet. Har man då som jag långt till bad och gym blir det inte av. Skulle häller få mig ett par nya springskor men det godtas inte.
kortben
1966 • GÖTEBORG
#5
2 oktober 2011 kl 12:40
Gilla
Grattis Monika till att ha lyckats med en sådan stor och positiv förändring i livsföringen. Kul att höra att det gett ett så tydligt resultat i form av värkfrihet. Inspirerande berättelse och ett tydligt tecken till att fysisk aktivitet på recept i många fall borde användas mer istället för värktabletter!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.