Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 3677 visningar

Bästa regnjackan för löpning?

1970 • Esbo, Finland
#1
10 oktober 2011 - 08:43
Gilla
Jag letar febrilt efter en lätt, tunn regnjacka - som andas. Finns de? Jag vill inte ha en massa detaljer och avtagbara ärmar och sånt, bara ett skal som man kan använda nu på hösten när regnet vräker ner. Tacksam för tips!
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
10 oktober 2011 kl 10:02
Gilla
för funktionsjackor gäller att desto vattentätare, desto sämre andas de. när man svettas mycket är det därför onödigt att ge upp på andningsförmågan, då blir man ju dyngsur av svett istället.

däremot behöver det inte göra något att kläderna blir blöta. funktion som i syntettröjor blir inte tunga när de blir blöta. fleece blir inte det heller. ull värmer även när det är blött, men skulle rekomendera det främst när det är kallare.

Nyckelplagget är för mig annars en vindjacka som andas. håller man bara vinden borta kan man när man rör sig bygga upp ett värmande luftlager. bästa är dock att börja springa om det är ett kort uppehåll i regnet, eller värma upp inomhus, så är det där varma lagret fixat innan man blir genomblöt. sen behöver man inte vara kall tills man stannar igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.