Löpning Tävlingar & Motionslopp 9 inlägg 3529 visningar

Tokyo Marathon

Mikael Svanberg
1964 • Stockholm
#1
7 mars 2012 - 11:02
Gilla
Fler svenskar än jag här på forumet som sprang Tokyo Marathon den 26/2? Jag kom i mål på dryga 3.24 och hade en utmärkt upplevelse.
Jenny Duse
1977 • Ekudden
#2
7 mars 2012 kl 12:25
Gilla
När jag läser något sådant tänker jag att herregud vad jag vill satsa på det här. En dag vill jag också kunna springa ett maraton. Så jädra coolt! Är så imponerad!

När jag hör Tokyo och New York tänker jag bara att där ska jag ta mig fanken också springa en dag.

Grattis till en bra tid och härlig upplevelse, wow!
Anneli - IF Linnéa
1977 • Stockholm
#3
7 mars 2012 kl 12:33
Gilla
Jepp!
Attans att jag inte såg dig ;) http://annelilimitless.blogspot.com/
Mikael Svanberg
1964 • Stockholm
#4
7 mars 2012 kl 17:08
Gilla
Jenny: Stort tack! Det är inte bara möjligt att träna sig till att åka omkring och springa lopp, det är också väldigt roligt, och det blir betydligt billigare på egen hand än via resebyrå (förstås). Kul om du blev inspirerad.
Anneli: Det var spännande att läsa din rapport! Imponerad av att du minns så mycket. Själv brukar jag mest ha en kvardröjande stämning efteråt. Men det gick bra från start till mål och jag lyckades hålla ungefär samma tempo km för km. Min tredje bästa tid trots bara några timmars sömn före loppet.
Delar din uppfattning om landets renlighet, omtänksamhet och diskretion. Omsorgsfullhet var det nyckelord som hela tiden dök upp för mig de dagar jag var där. Deras paraplykrokar på de offentliga toaletterna, deras sätt att torka av och slå in presenter, den totala bristen på irritation .... Har redan drömmar om Kyoto Marathon någon gång i framtiden, kanske nästa år.
Anneli - IF Linnéa
1977 • Stockholm
#5
7 mars 2012 kl 20:36
Gilla
Vad kul att du uppskattade min rapport Mikael!
Och ändå har jag inte tagit med allt jag minns.... som att många hade väldigt snygga kompressionstights och skor. Att löpare stannade mitt i allt för att fotografera eller svara på telefonsamtal, haha!
Jag fick absolut mersmak, kommer nog göra om det. Och nu har jag desutom em löparklubb att hänga med :)
Jessica
1973 • Bollebygd
#6
7 mars 2012 kl 20:49
Gilla
Åh Tokyo Marathon är en dröm för mig!
Måste fråga när iaf 2st här har sprungit där; hur kom ni med? Såg att anmälan endast var öppen under augusti förra året.
Kvalar man in på tider? Mån av plats?
Blir jätte glad om ni orkar svara :-)
Mikael Svanberg
1964 • Stockholm
#7
7 mars 2012 kl 21:49
Gilla
Jessica: Man deltar i ett lotteri via deras hemsida. Som jag minns är det öppet under en månad. Som utlänning är man mer eller mindre garanterad en startplats (för japaner är det svårare). Man har sedan - om man alltså vinner lotten - någon vecka eller så på sig att boka. Allt är väldigt straight-forward. Avgiften som Stockholm ungefär, betydligt billiagre än London eller New York. Kan bara rekommendera detta lopp. Underbar stämning. Inget krångel.
Mikael Svanberg
1964 • Stockholm
#8
7 mars 2012 kl 21:54
Gilla
Ja Anneli, det där minns jag också. Snyggga kläder, många med sådana där lösa löpärmar - och en hel del som stannade för att ta en bild på sig själva framför någon sight, typ Sky Tree eller Tokyo Tower.
Jessica
1973 • Bollebygd
#9
8 mars 2012 kl 08:16
Gilla
Många tack för svaret Mikael! Helt klart skall jag ge mig in i det lotteriet nu i år.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.