Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1270 visningar

hur bli kvitt jumpers knee

Anna-Carin Jonsson
1971 • LIDKÖPING
#1
18 april 2012 - 13:56
Gilla
Min tioåriga dotter springer ganksa mycket och tränar även friidrott. Nu har hon fått ont i knät. Efter att ha slått lite på nätet har jag kommit fram till att det är jumpers knee hon fått. Vet någon vad som kan hjälpa mot detta. Är det sjukgymnastik, vila som gäller, eller????
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#2
18 april 2012 kl 15:27
Gilla
Undrar lite var på knät hon får ont? Eftersom du kommit fram till hopparknä antar jag att det sitter på framsida och precis under knäskålen, stämmer det? Ett alternativ skulle kunna vara Schlatters som verkar vanligt i den åldern. http://www.löparknä.org/Osgood_schlatter.htm
Verkar dock som att det onda då sitter lite längre ner under knät jämfört med hopparknä.

Annars om det är hopparknä så är det styrketräning och stretch för framsida lår som gäller. Gå gärna till en idrottsinriktad sjukgymnast för hjälp med övningar.
Johnny Omö Bergkvist
1978 • Markaryd
#3
18 april 2012 kl 15:35
Gilla
Har själv dragits med hoppar knä sedan September -11. Det enda som verkar göra mitt bättre är excentrisk träning framsida lår samt stretcha och minska träningsdosen en hel del. Är inte helt borta ännu men betydligt bättre nu. Men ta kontakt med kunning sjukgymnast för att få bekräftat att det verkligen är hoppar knä hon drabbats av.
Ha tålamod, o lycka till!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.