Löpning Övrigt 11 inlägg 7037 visningar

Fler gravida löpare??

Matilda Sandström
1980 • Taberg
#1
4 maj 2012 - 16:49
Gilla 
Hej
Jag är gravid är nu inne i v.18 och älskar att träna framför allt att springa:) Och tänker inte sluta för att jag är gravid. Så länge jag inte har ont och mår dåligt på något sett.
Visst det går inte lika fort längre och jag springer lite lättare rundor men lägger gärna till någon km i stället.
Har dragit mig lite för att tala om för folk att jag är gravid för oftast får man kommentaren "va du kan inte springa nu när du är gravid". Nu börjar det ju syns så lite svårt att hålla det hemligt. Och genast hör jag detta från massa människor.
Jag tänker springa nu och när barnet kommit. Verkar som om en del tycker att jag ska sätta mig i soffan hemma och bara vänta på att bli tjock??!!
Så fungerar inte jag!! Tänker kämpa för att vara tillbaka till Stockholm marathon nästa år:)
Klart det går har hittat massa mammor som lyckats!!
Men vore skönt att hitta någon här som oxå fortsätter springa!

Matilda
Linus Söderman
1972 • Hudiksvall
#2
4 maj 2012 - 16:56
Gilla 
Jamen det är klart du ska springa! Min sambo är i vecka 28 och kör hårt på gymet och det går utmärkt.
Tycker inte du ska lyssna på dom som säger att du inte ska springa utan lyssna på din kropp istället och spring.
Annika Bergholm
1977 • Svartå
#3
4 maj 2012 - 18:14
Gilla 
Är i vecka 14 och väntar mitt tredje barn och springer Helsinki city run (halvmaraton) i morgon. Är mycket spänd på hur det hela ska gå för tycker att de senaste rundorna blivit väldigt tunga och ansträngande. Misstänker att mitt hemoglobinvärde ha rasat i botten och det påverkar. Men med lungt och sansat tempo skall det nog gå bra.
Började först springa efter mitt andra barn så har ingen erfarenhet av att springa och vänta. Men tänker nog fortsätta så länge allt känns bra, och sen övergå till stavgång.
Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#4
4 maj 2012 - 20:00
Gilla 
Jag kan bara peppa er att fortsätta springa och träna. Jag fick min dotter i april förra året och jag sprang fram till V.32 men fortsatte att träna motionscykel och crosstreiner på gymmet fram till dagen innan hon kikade ut.
Så lyssna på kroppen och kör på!!! Och samma sak gäller efter graviditeten lyssna på kroppen och kör!!!

Emelie Sjögren
1980 • Vallda
#5
4 maj 2012 - 20:12
Gilla 
Jag sprang fram till v.30 när jag var gravid då blev magen såååå tung att jag körde crosstrainer och cykel istället.
Min son föddes 17dec(2010) den 16 april sprang jag halvmaran igen. (Tror jag började löpträna försiktigt redan 6veckor efter förlossningen)
Det som känns bra för dig ÄR bra!
Andréa Hultgren
1982 • Farsta
#6
4 maj 2012 - 22:06
Gilla 
Jag kunde också springa långt in i graviditeten. Självklart kortare och kortare rundor, bara lätta pass någon gång efter halvvägs och mot slutet uppblandat med gång. I v35 insåg jag att jag gick mer än jag joggade så då la jag ner och körde enbart styrka och yoga fram till förlossningen. Jag kom sedan igång snabbt och är nu, ett drygt år senare, i litt livs form. På min blogg, http://lopningolivet.blogspot.com, kan du läsa mer om både träningen under graviditetn och därefter. (Började skriva om graviditeten någon gång i aug 2010)

Lyssan ÄRLIGT på kroppen. Känns det bra så är det bra! Du känner din kropp bäst så strunta i vad andra tycker. Lycka till!
Andréa Hultgren
1982 • Farsta
#7
4 maj 2012 - 22:10
Gilla 
Jag har även skrivit två artiklar om ämnet här på jogg. Den ena handlar om träning under graviditeten http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=483 och den andra om träning efter: http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=512
Matilda Sandström
1980 • Taberg
#8
5 maj 2012 - 09:36
Gilla 
Tack för alla positiva kommentarer man behöver lite peppning ibland.
Och igår var en sån dag när jag fick höra av många att jag är tokig.

@Annika lycka till idag, det kommer gå jättebra. Jag tycker det är härligt att man kan delta utan att känna något speciellt tids krav från sig själv. (Har vanligtvis stora krav på mig själv). Ska springa Göteborgs varvet nästa lördag ska bli superkul att bara kunna springa och känna på den härliga stämningen:)
Annika skriv gärna hur det gick för dig!

@Andréa jag har läst dina artiklar och även din blogg. Det är riktigt bra och inspirerande läsning!!

Detta är mitt första barn så jag är jätteglad att jag mår så bra:) Och att jag har en sambo som uppmuntrar mig att träna, för han vet att jag mår bra av det. Så jag kämpar på så länge det går, tänker inte sätta mig i soffan och glo;)
Maria Olsson
1973 • Immeln
#9
5 maj 2012 - 09:42
Gilla 
Bara en lite varningsflagga! Lyssna till din kropp! Jag var i v 11 och fick missfall när jag intervall tränade.. Men det fanns många varningstecken, men jag ville inte lyssan på dem. MEN Träna så länge du kan och orkar! Kan du inte springa så kan du ju cykla! Det värsta som finns är att bli stillasittande, det gynnar vare sig dig eller barnet! Lycka till!
Annika Bergholm
1977 • Svartå
#10
5 maj 2012 - 20:14
Gilla 
Loppet gick bra. Kände mig pigg hela vägen och njöt i fulla drag. Ingen supertid 2.26, men bättra från ifjol så det är jag nöjd med. Bland 16 000 andra på Helsingfors gator var det lite trångt ibland och svårt att hålla sin egen rytm, men det är ju charmen med storevenemang. Nu ska jag vila och ta igen mig några dar.
Charlotte Lewis
1979 • Umeå
#11
5 maj 2012 - 20:56
Gilla 
Jag födde min lilla Erik i December och jag sprang genom hela graviditeten (tävlade fram till 4:e månaden), sista passet 2 dgr innan förlossningen, men vid det laget så blandade jag jogg och gång. Man anpassar ju bara fart och längd eftersom, kroppen är fantastisk på att tala om hur mycket den klarar av. Jag kunde sen sätta igång att jogga igen 2.5 veckor efter förlossning. Jag säger inte att det funkar för alla, för alla graviditeter är olika, men så länge det känns bra och du lyssnar på din kropp så är det inget hinder. Och sen är det ju så att desto längre man kan springa under graviditeten, desto lättare är det att starta upp efteråt. Man får dessutom suoerstarka ben av att springa med den extra vikten ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.