Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 6875 visningar

Van löpare söker tips på skor inför marathon

Jens Carlsson
1985 • Örebro
#1
18 maj 2012 - 18:33
Gilla
Hej alla glada löpmänniskor!

Frågan har säkerligen varit uppe ett tiotal gånger men skriver ändå.

Jag är ute efter ett par nya skor inför Jubileumsmaran i Sthlm i juli. Jag är en van löpare vid distanserna 2-3 mil men känner att mina skor inte riktigt räcker till vid distanser kring 4 mil. Jag har idag Adidas Adizero Adios samt Saucony Kinvara 2. Jag är väldigt nöjd med Adiosen men känner att dom lämpar sig bäst kring 2 mil. Kinvaran beställdes från Wiggle och till min fasa så var skon lite för liten så den är inget alternativ mer än till gymmet.

Jag är ute efter ett par skor som är hyfsat lätta och är relativt dämpade men inte för mycket. Jag vet att många förespråkar Kinvaran och ett alternativ är ju att köpa en storlek större och se om dom kan vara något.

Har ni några andra alternativ som ni kan dela med er av?

Vänliga hälsningar
/Jens
Annelie
1971 • Skövde
#2
18 maj 2012 - 21:21
Gilla
Brooks Pure Flow känns något mer dämpad än Kinvara, med samma drop och ungefär samma vikt. Sulan verkar också vara mer hållbar. Jag har än så länge bara en mil-runda i dem och de kändes väldigt trevliga.

Jag köpte mina på Northern Runner http://www.northernrunner.com/shoes-c133/midfootforefootminimalist-c238/brooks-c956/pure-flow-c984/brooks-m59
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#3
18 maj 2012 - 23:57
Gilla
Om du gillar dina Adios så borde Boston passa dig på längre distanser.
Anders E
1968 • Sollentuna
#4
19 maj 2012 - 00:00
Gilla
Jag resonerade som du (att Adios lämpar sig bäst upp till 20 km). Förra hösten gav jag mig dock på en mara i Adios där det gick över förväntan. För mig (78 kg) funkar Adios perfekt på maran. En lite mer dämpad men ändå ganska lätt sko som jag sprungit marathon i är Mizuno Elixir. Adios 2 har jag hittills sprungit upp till 20km med och skulle inte tveka att springa Marathon med denna sko - några gram tyngre än Adios och något stadigare.
Jens Carlsson
1985 • Örebro
#5
19 maj 2012 - 10:50
Gilla
Tack för tipset Annelie och just Brooks Pureflow är omtalad här på forumet har jag för mig, kan vara värt att ta en titt på.

Jag älskar i princip mina Adios så jag har varit inställd på att köra dom på maran. Har dock besvärats av en ond ljumske som går över i höft och nedre ryggen sedan i mitten på mars. Och det är väl därför jag har börjat fundera över dämpningen osv.

Köpte Kinvaran för att ha den på långpass men då storleken inte riktigt var 100 så går den bort på löpningen. Precis som du säger Johan har jag även fått höra av min lokala löpbutik (Löpex) här i Örebro, att Boston bör passa mig bra om jag gillar Adiosen.

Tack för tipset om Mizuno skon Anders. Kanske är det så att jag har inbillat mig att Adiosen inte räcker till vid maran pga min onda ljumske.

Får nog bli en längre tur här i dagarna för att på riktigt testa Adiosen. Annars börjar det dra ihop sig för ett par nya skor om man ska hinna springa in dom till mitten på juli..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.