Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 2178 visningar

Val av löpband

Jerry Strömberg
1964 • Trelleborg
#1
18 maj 2008 - 17:01
Gilla
Hej
Jag skulle vilja ha tips på ett hyfsat löpband som inte kostar skjortan.
Skall inte användas förrän till vintern men det skadar inte att vara ute i god tid.
Tack på förhand.
Jerry
csaba
1973 • Malmö
#2
18 maj 2008 kl 20:39 Redigerad 18 maj 2008 kl 20:41
Gilla
ta det inte fel nu, men jag har alldrig föstått syftet med ett löpband.
(dom få gångerna jag har använt det är i gymmet).

du bor dessutom i södra Sverige, vintern är inte så farlig (jag har tränat hela vintrar 5-6 dagar i veckan), lite kyla, regn och snö har ingen dött av.

Löpband är bara till folk som är bekvämna.
dessutom får du mycket sämre träning.

DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER, BARA DÅLIGA KLÄDER !!!

(förlåt, men kanske lite hjälp är att kolla på blocket, finns mycket beg.)
1968 • Löndala
#3
19 maj 2008 kl 19:00
Gilla
Hej Jerry!

Jag letar också efter ett prisvärt löpband eftersom jag är "bekväm" av mig...
För egen del är ett löpband den sporre jag behöver för att fortsätta springa ute när det är mörkt på vintrarna.

Ha det bra Jerry!

Ulrika

Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#4
19 maj 2008 kl 19:22
Gilla
Det finns väl bara en sak jag hatar mer än kallt väder, det är det där uttrycket ("DET FINNS INGET...")
Syftet med löpband är simpelt. En del av oss hatar fullständigt att vara utomhus när temperaturen går under 0. Jag tycker det är otrevligt och trist och i största allmänhet fel. Poängen med löpband är tydlig, jag kan fortsätta springa i t-shirt och shorts i varm omgivning även på vintern och slipper bry mig om saker som snö, hagel, drivis och halka på vägarna. Själv trivs jag bra med mörker, men andra trivs sämre med det och då är löpbandet där också en utmärkt ersättning för utomhuslöpningen.

Träningsmässigt ger det alldeles utmärkt träning, man kan göra mycket roligt med t.ex. intervallträning och för den som vill träna lågpulsträning har man mycket bra möjligheter att kontrollera sin puls väldigt exakt.

Och sen kom nästa käcka uttalande "lite kyla, regn och snö har ingen dött av". Jodu, många många tusen människor har genom åren dött av kyla, regn och snö. Vad som är lite respektive mycket varierar ju med betraktaren...:) Själv slog jag axeln ur led härom året pga kanske -2 grader och ett millimetertjockt snötäcke, inte mycket vare sig snö eller kyla där inte, och jag dog inte, men smärtsamt nog var det.

Jag ser ingen poäng med att lida genom att ge sig ut i väder man vantrivs i, det är mycket bättre att vara inne i bra omgivning och kunna koncentrera sig på det man vill göra (träna), och kallar du det att vara bekväm så javisst, då stoltserar jag gärna med min bekvämlighet. Regn har jag inga problem med, men just kyla, nä, usch.

Min själ blev nog felplacerad när jag föddes, den var nog menad för nåt afrikanskt land, men det blev nån förväxling, så den skickades till en nyfödd kropp i södra Stockholm när det begav sig. Nånstans i Tanzania går det runt en 40-årig afrikan och undrar varför han känner sig så totalt felplacerad i den afrikanska solen...

Nåja, alla får leva på sin filosofi, jag går bara igång när folk häver ur sig de där flosklerna och, csaba, du lyckades klämma in två stycken i samma inlägg :) Elaka du, nu blev jag ju tvungen att skriva nåt...


csaba
1973 • Malmö
#5
19 maj 2008 kl 19:27 Redigerad 19 maj 2008 kl 19:29
Gilla
ja det är ju ett fritt land.
var och en får stå för sina åsikter.
(hur gör ni om det skulle vara iskallt och/eller ösregn i ett lopp som ni har anmält er till ? avstår ni då, för att vädret inte passar ?)

(nu var ju det inte meningen att reta upp folk och detta kan argumenteras i evighet, så jag ger upp)
Roland Söderström
1962 • Onsala
#6
19 maj 2008 kl 20:28
Gilla
Jag har ett lätt begagnat band till salu.
Skicka mig en joggpost så kan vi diskutera.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#7
20 maj 2008 kl 00:45
Gilla
Enkelt, jag anmäler mig inte till lopp som går på vintern :)

Regn har jag dock inga problem med, så länge det inte är kallt samtidigt.

Jag har de senaste åren köpt gym-kort 2-3 månader under vintern, det som egentligen bestämmer när jag börjar köra inne är när det blir halt ute alternativt går under 0. Jag tycker det är väldigt otrevligt att springa när det är minusgrader. Jag skulle säkert kunna vänja mig vid lägre utetemperaturer genom att springa ute när det är kallt, men ser ingen riktig poäng med det, när det nu finns löpband som löser saken så bra åt mig.

Jag har funderat lite i köpväg, men dels kostar det rätt mycket att få nåt jag skulle uppleva som bra, och dels oroar jag mig lite för grannarna som bor under...
2006 • Alingsås
#8
20 maj 2008 kl 03:12
Gilla
Jerry:
Jag har funderat på löpband flera gånger men aldrig köpt något än. Jag skulle om jag vore du gå till en välsorterad "löpbandsaffär" och titta på några modeller så du vet vad du är ute efter ungefär. Tex längd på bandet, motorstyrka, lutningmöjligheter, program, pulsmätning (kanske kompabilitet med Polar, Garmin mfl pulsband?), ihopfällbarhet etc. Sen kan du ge dig ut på tex blocket och fynda. En annan sak som jag märkt är att vissa tenderar att "hoppa" mer än andra, dvs de varierar i "stadighet".

Det kanske inte är så lätt att hitta välsorterade löpbandsaffärer iofs. Det finns 2 i Stockholm i allafall, så det borde väl finnas någon i Skåne också antar jag. I stockholm ligger de: En i slutet av sveavägen nära wettergens center och den andra hammarbysjöstad mittemot LUMA ungefär. Ifall du har vägarna för bi där.

Lycka till,
Anders
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.