Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 5185 visningar

Har jag köpt för stora skor!??

Martin
Byn
#1
8 februari 2013 - 17:07
Gilla
Fick nya skor idag, Nike Zoom structure 16 och beställde samma storlek som innan med mina Nike Zoom equalon, )US 13, UK 12, EUR 47,5 CM 31) och jag har i alla andra skor 46...MEN dessa verkade alldeles för stora, har mätt och de ligger på ca: 8-10mm större än de tidigare Nike jag har....ska det verkligen skilja så mycket mellan olika modeller från samma tillverkare? Jag tycker dessa känns för stora och lite klumpiga...så frågan är ju lite hur stora skor man "ska" ha också...det känns inte riktigt som dessa satt lika tajt över foten och då kanske man förlorar lite av skons dämpning/stabilitetsegenskaper?

Beställde dessa från startfitness i england, har mailat dem men det känns som att byta blir lite meckigt, får se vad de säger...har köpt därifån innan och då tog jag denna storleken och den satt perfekt..
Annelie
1971 • Skövde
#2
8 februari 2013 kl 17:21
Gilla
Börja spring "barfota". Mina fötter har vuxit en hel storlek senaste året pga löpning i "barfota"-skor...

En del säger att man ska ha gott om utrymme framför tårna, men jag gillar inte att ha för stora skor. Det känns som jag snubblar i dem, och då blir de stående i garderoben... Mina fötter sväller i princip inte alls när jag springer långt.

Jag tycker att passformen är den viktigaste egenskapen hos en sko, och trivs du inte med passformen; byt eller sälj dem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.