Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 1295 visningar

Onödiga detaljer, grrr...

1959 • Saltsjö-Boo
#1
27 juni 2008 - 14:45
Gilla
För att bättre kunna tåla sommarvärmen var jag och köpte det tunnaste vita linnet jag kunde hitta, av märket Adidas "Climacool".
Vid första passet kände jag att det var nånting som skavde på sidorna. Undersökte plagget och konstaterade "Fan, är dom inte kloka? Sy fast en reflex under armarna. Vad är för en lobotomerad designer som...."

Fram med sprättaren och med lite rask arbete fick jag bort det hårda reflextyget. I bara farten följde de tre fastsydda tygränderna med som fanns på vardera sidan. Sydde ihop lite kvickt och vips så hade jag ett ännu lättare, skönare och funktionellare plagg...

Börjar titta på mina skor med en Asicslogga i onödigt tjock plast fastsydd på sidorna. Hm, verkar inte ha nån funktion, åtminstone inte de horisontella linjerna.. Ska man befria varje sko från 10 gram? :-)

Är det nån mer som retar sig på att logotyper, varumärken och onödig design tillåts inkräkta på plaggens funktion. Att underbetalda u-landsarbetare ska sitta och sy på en massa skit som gör plaggen sämre och fulare. Uppskattar verkligen det enkla, rena och funktionella men det kan vara svårt att hitta sånt idag.
Fredrik Sandqvist
1975 • Oskarshamn
#2
27 juni 2008 kl 14:58
Gilla
Jag tycker det är onödigt mycket plast och krimskrams på en del löparskor..
1975 • Malmö
#3
27 juni 2008 kl 19:25
Gilla
debranding e grejen!
Henning Looström
1973 • Lund
#4
27 juni 2008 kl 21:32
Gilla
Hahaha! Jag har ett Adidaslinne som har ett reflexband på insidan av ryggen... Trodde att det bara var för att jag köpte det på Freeport och att det var någon sorts andrasortering, men det kanske är någon ny linje från Adidas? Reflektera det inre ljuset? (The sun shines out of our behinds, som The Smiths sjöng)
Sven Andersson
1966 • Kista
#5
28 juni 2008 kl 10:26
Gilla
Forerunner 405... en fet GARMIN-blaffa täcker 1/5-del av klockans fönster...
Bengt
1979 • Vallentuna
#6
28 juni 2008 kl 10:53
Gilla
Förra året köpte jag ett par jätte sköna tights, de fungerade bra, men på de längre passen fick jag skavsår av dem. När jag tittade närmare på dem så möts 4 stycket sömmar och bildar en gedigen "klump" eller "fyrvägs kors" precis mellan benen med reslutat av skavsår på själva "ja ni vet vad"
Åter till sprotafären för att köpa nya, hittade andra modeller där dessa sömmar är plaserade lite isär och blidar mer en oval cirkel där byxornas ben möts. Dessa fungerar mycket bättre för mig.
Det är kanske inte konstigt att man får skavsår av sömmar efter sådär 2-3 mil, men då kan man ju försöka minimera antalet sömmar som möts i kläderna så mycket som möjligt.

Men annars stör jag mig generällt sätt på alla stora och oftas fula loggor som befinner sig på våra kläder och prylar. På 405 hade man nästan fått platts med ett info fält till om denna logga inte funnits just där..
Andreas Eldh
1984 • Stockholm
#7
28 juni 2008 kl 13:40
Gilla
Hmm... jag köpte adidastights mest för att ränderna är coola.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.