Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1561 visningar

Låront - hur mycket ska man pressa sig?

Ulrika Narling
1974 • Eslöv
#1
4 juli 2008 - 13:27
Gilla
Hej,
Jag började löpträna i mars-april efter att jag haft träningsuppehåll pga graviditet. I maj sprang jag vårruset och sen har jag forsatt lite lätt med träningen, ca ett till två 7 km-pass i veckan.

Men för tre veckor sedan hoppade jag på halvmaraträningsprogram som finns på marathon.se, och det är jätteroligt och inspirerande. Träningen innebär tre pass i veckan, ett lättdistans på ca 6 km, intervallträning, samt ett långpass där jag är uppe i ca 75min.

Nu har jag de senaste passen känt smärta i vänsterlåret. Överhuvudtaget så känner jag mig rätt tung i kroppen, men vad jag förstått så är det vanligt. Låret gör framförallt ont i uppförsbackar. Jag har även ont ibland vid promenader. Så min undran är till er som är erfarna; ska jag fortsätta träningen (vilket jag ju vill när jag kommit igång så bra) eller ska man vila, och i såfall hur mycket?

/Ulrika
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#2
4 juli 2008 kl 13:32
Gilla
Frågan är om det är ont = träningsvärk eller ont = skada/begynnande skada?
Jag brukar göra gällande att när en smärta påverkar löpsteget på något sätt så att man kompenserar det onda, är det dags att vila! Om det även blir värre ju längre passet går skulle jag se upp. Om det släpper när du kommit in i passet lite skulle jag ha is i magen och fortsätta.
Ulrika Narling
1974 • Eslöv
#3
4 juli 2008 kl 21:09
Gilla
Nej, det är inte träningsverk, och ja, jag får kompensera i uppförsbacke alltså när jag måsta ta i. Jag har tränat mycket innebandy förr, och kan väl kanske likna känslan av en bristning. Men det jag tycker då är att då borde det kännas hela tiden..??
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.