Löpning Kost & Näring 9 inlägg 6618 visningar

Väldigt bra återhämtningsmix - protein, carbs & kreatin - laktosfritt!..

1967 • Rydebäck
#1
1 september 2013 - 11:04
Gilla
Efter ett hårt långpass och tävling går man sönder lite och behöver sömn och protein för att reparera musklerna.

Vi har ett Gymgrossisten nere i Visby centrum. Jag är laktosintolerant och gick förbi och gnällde lite till ägaren över hur vidrigt hampaprotein smakar, att rårisprotein smakar sågspån och att soyaprotein eventuellt inte är bra för män etc etc etc

Jag blev synnerligen förvånad när han plockade fram laktosfritt vassleprotein färdigblandat med Vitargo och kreatin. "Super Gainer Pro" heter den.

Jag tror det här kan vara den perfekta återhämtningsmixen för en löpare. Fungerade riktigt bra efter fjällmaran i somras, och kan verkligen rekommenderas. "Banansmak" är OK, även fast pulvermixen aldrig har varit i närheten av en banan.
http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/super-gainer-pro-1-kg

/magnus
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#2
1 september 2013 kl 14:48
Gilla
Inte så tokigt kanske, men hampaprotein är väl gott :)
Acke5
1959 • Göteborg
#3
1 september 2013 kl 15:43
Gilla
Blir lite OT nu, men är det en god idé att äta kreatin i återhämtningssyfte?

Jag har för mig, att om man tillför kreatin så minskar "egenproduktionen; åtminstone på sikt. Däremot har det väl en bevisad effekt inom sporter som kräver explosivitet, för den som spetsar dieten inför prestationen.
1967 • Rydebäck
#4
1 september 2013 kl 15:49
Gilla
Efter att ha läst allt fantastiskt om hampaprotein och hur övernaturligt nyttigt det är, var det chockerande hur extraordinärt vidrigt det var, samt att man inte kan vänja sig vid smaken :)
1965 • Kungsholmen
#5
1 september 2013 kl 16:23
4 Gilla
Kul! Själv tog jag ett par starköl och en pizza efter maran i år och det fungerade klockrent. Kan jag verkligen rekommendera för de som vill ha lite mer smak och yrsel ;-)
1967 • Rydebäck
#6
1 september 2013 kl 18:26
Gilla
Intressant om Kreatin, jag googlade runt lite och Kreatin har tydligen väldigt liten påverkan, sen handlar det säkert om vilka doser man tar - kroppsbyggarna har väl lite andra referensramar :)
http://traningslara.se/kreatin-ett-av-fa-tillskott-som-ger-nagot/

"Effekten från kreatin är liten i förhållande till den man får från rätt träning och bra mat, men trots det så kan kreatin vara ett tillskott som kan vara värt att prova om man anser att de små riskerna för att få i sig något otillåtet preparat överväger den eventuella positiva effekt man faktisk kan få från kreatin."
1985 • HANEBO KYRKVÄG 14
#7
1 september 2013 kl 23:25
Gilla
Kreatin är vätskebildande, vilket gör att man kan gå upp ett par kilo under påbörjad kur. Done that!
Det är nog hämmande för långdistansare men för de explosiva grabbarna kalas! Vilket det riktar sig till :-)
Henrik Weinestedt
1981 • Bergshamra
#8
1 september 2013 kl 23:33 Redigerad 1 september 2013 kl 23:34
Gilla
Kreatin tas väl innan träning och inte i återhämtningssyfte?

På ämnet kan jag dela med mig av vad jag gör själv: oavsett om jag löper, styrketränar eller kör annan träning (vanligtvis gruppträning av olika slag, blandning kondition och styrka) försöker jag att efteråt antingen ta en gainer eller vassle (whey) - näringsluckan direkt efter träning måste fyllas!
1967 • Rydebäck
#9
2 september 2013 kl 00:04 Redigerad 2 september 2013 kl 00:04
Gilla
Här är vad jag tror; om man ( till skillnad från kroppsbyggarna ) använder super gainer pro efter de hårda långpassen och tävlingar, alltså som repeartionskit, så är effekterna av eventuellt kreatin försumbara - och effekten av kolhydrater/vitargo och proteinet väldigt relevanta.

Mängden Kreatin i pulvermixen är väldigt liten - jag misstänker att kroppsbyggare som "tar kreatin" skopar ur en burk med rent kreatinpulver, typ.

"Studies reporting no significant effects of creatine supplementation have generally observed small but non-significant improvements in performance (i.e. 1–7%). It should be noted that no study has reported a statistically significant ergolytic (negative) effect from creatine supplementation."

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.