Löpning Kost & Näring 13 inlägg 7003 visningar

Umara sportdryck

1985 • Pussen
#1
10 januari 2014 - 14:27
Gilla
Hej gott folk, jag har varit inne och läst här i evigheter men skriver inget.

Mitt namn är hur som helst Tommy Ivarsson, jag är otroligt nördig inom specifika områden och sitter som produktutvecklare på Umarasports.

Enkelt talat så har vi lyckats fylla ett litet hål i marknaden, dvs forskningsbaserade kosttillskott som är GARANTERAT säkra att inta oavsett vilken nivå du tävlar på. Jag är säker på att många här inne är någorlunda uppdaterade inom kolhydratsforskningen gällande glukos/fruktos-komponerade sportdrycker och dess överlägsenhet. Problemet är att många av nutidens producenter lever lite på gamla meriter och har liksom fastnat i sin utveckling även om det finns mycket bättre saker numera (inga namn nämnda).

Jag ber er bara kika in på vår hemsida www.umarasports.com och läsa på och ställa frågor till mig här eller via får facebooksida www.facebook.com/umarasports

Väl löpt

// Tommy
1981 • Örebro
#2
10 januari 2014 kl 14:45
Gilla
Intressant produkt!

Också intressant ang molekylvikten, hade inte sett den studien tidigare. Men har funderat en del på just jämförelsen mellan Vitargo (eller Carbosyn som jag använder) mot kombinationen av glukos/fruktos.

Inte så mycket till fråga, bara kände att jag ville kommentera samt att det är kul med nya satsningar :-)

1985 • Pussen
#3
10 januari 2014 kl 15:04
Gilla
Jo, molekylvikten i sig påverkar tömningshastigheten på magsäcken. Men det är inte där som begränsningen ligger. Begränsningen för hur mycket utav kolhydratkällan du kan ta upp och använda som energi är först och främst baserat på de bärare som finns genom membranet i tunntarmen. Bäraren för glukos har visats sig kunna transportera mängder upp mot 1,0gr/minut oavsett hur mycket du tillsätter (resterande vätska ligger kvar i magen = magproblem vid för stora intag).

Hemligheten är att koppla in en annan bärare genom membranet (glukos och fruktos har olika bärare). Hux flux gäller inte gränsen på 1gr/minut längre utan man har kunnat komma upp i mängder på 1,8-1,9gr/minut. Man för givetvis tänka på att även här går det att överdosera varvid doseringsanvisningarna är väl anpassade utefter hur länge du tänkt träna ;)

Vi är konditionsfrälsta och det började med en av våra klienter Andreas Lindén som har haft det här lilla försprånget ett tag nu och hans framgångar. Sen tänkte vi att "va faan", det här kanske mer människor skulle vilja ha tillgång till :)

1985 • Pussen
#4
10 januari 2014 kl 15:09
Gilla
NU hittade jag en liten regelruta som sa att reklam inte är uppskattat :) Letade efter reglerna tidigare men hittade dem inte någonstans. Hur som helst, om random administratör anser det som reklam eller liknande (det är det väl förvisso på ett sätt) så är du/ni välkomna att ta bort hyperlänkarna.

Vi jobbar supermycket med att komma ut till klubbar och utbilda också så låt gärna tråden vara kvar för frågor så svarar jag gärna på dem.

1965 • Eksjö
#5
10 januari 2014 kl 15:33
1 Gilla
Jag tror att reglerna är avsedda att stoppa smygreklam, så har i alla fall jag uppfattat det och jag har varit här tillräckligt länge för att minnas några rejäla sådana fall där någon föregiven svenssontyp hajpade någon produkt och sedan visade sig ha egenintresse i försäljning av denna.

I det här fallet är det ju så att säga vidöppna kort redan i första stycket så no problems IMHO.

Men det är förstås sajtens admins som bestämmer...
1985 • Pussen
#6
10 januari 2014 kl 18:22
Gilla
Ja det är absolut vidöppna kort, det är klart att det finns en viss bias inblandad då jag representerar företaget. Men jag är trots allt inkörd i forskningsvärlden och ingen blir gladare än jag av diskussioner :)
1981 • Örebro
#7
10 januari 2014 kl 18:42
Gilla
Hur skulle det tänkas kunna fungera med en molekyl som t ex Vitargo i kombination med fruktos? Jämfört glukos/fruktos tänkte jag.
1985 • Pussen
#8
10 januari 2014 kl 19:45
Gilla
Intressant fråga!

Glukosbärarna (SGLT1) över tarmmembranet kommer mättas vid ungefär 60gr glukos/timme oavsett molekylvikt. Så vitargo+fruktos kommer med största sannolikhet fungera lika bra som maltodextrin+fruktos när det kommer till upptagshastighet så du kan mycket väl blanda själv om du har Carbosyn hemma.

Fördel - Bra om du redan har carbosyn + fruktos hemma (behöver inte köpa nytt)

Nackdel - Upptaget kan inte öka mer än vad tarmen tillåter även om tömningshastigheten på magsäcken ökar. Den färdigblandade produkten kommer bli dyrare än om den blandats med en billigare snabb kolhydratkälla såsom glukos.
1985 • Pussen
#9
10 januari 2014 kl 19:52
Gilla
Som den främsta forskaren inom området (Jaukendrup) så vackert skrev i en artikel - "The gut is extremely adaptable. Practice your carbohydrate intake strategy in training! Do not experiment in competition."

Så vi vet inte om tarmen kan adapteras till ett snabbare upptag av glukos om glukosen anländer till tarmen snabbare. Troligtvis gör den inte detta men det är som sagt inte undersökt.

1981 • Örebro
#10
10 januari 2014 kl 21:09
Gilla
Intressant. Låter rimligt och logiskt det du skriver. Tackar och bockar :-)
Lingos
1989 • göteborg
#11
11 januari 2014 kl 01:06 Redigerad 11 januari 2014 kl 01:34
Gilla
Alltid kul med nya produkter!

Det enda jag kan säga är att eran hemsida är otroligt slö så jag orkade inte läsa vidare om produkten då det tar mig 20-25 sekunder att laddar varje klick
1985 • Pussen
#12
11 januari 2014 kl 01:13
Gilla
Tack för feedbacken!

Hemsidan lanserades i förrgår så den är inte riktigt optimerad ännu. Den ska speedas upp en hel del, sökoptimering ska införas etc så vi är medvetna om problemet och jobbar på det.

Men tack för infon.
1985 • Pussen
#13
16 januari 2014 kl 14:31
Gilla
Kolla gärna igen om hemsidan blivit snabbare, vi har gjort några justeringar men vi fortsätter optimera.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.