Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 9 inlägg 4917 visningar

Köpes! startplats till Stockholm Marathon 2014

adnan skurlic
1981 • Slagelse
#1
28 mars 2014 - 14:01
Gilla 
på starplatser.se har jag sett att folk säljer startplatser till marathon i sthlm!?
kan jag köpa en startplats av en tjej? jag frågar eftersom många tjejer skriver i sin sälj-annons att det är dam-klass, eller klass damer!? spelar det någon roll!?
om jag frågar på ett annat sätt, man tar över en startplats från någon annan, kan man inte byta namn då? så att man får sitt eget namn registrerat. jag hoppas ni förstår!?
Någon som vet någon som säljer startplats till sthlm marathon!? skriv gärna till mig.
Med vänlig hälsning
Adnan
1971 • Nykvarn
#2
28 mars 2014 - 14:03
Gilla 
Nej, Stockholm marathon tillåter inte namnbyte och det är inte tillåtet att springa i annan persons namn även om många gör det ändå.
adnan skurlic
1981 • Slagelse
#3
28 mars 2014 - 15:24
Gilla 
till staffan:
Jag förstår arangören, men det måste ju förekomma hela tiden, just detta företeelse, att man springer i någon annans namn. jag kan förstå att det ska vara personligt, annars blir det jävla bytande.. samt att biljetterna börjar säljas på svarta börsen t.o.m. sådant kan ju också hända, att någon köper upp massa biljetter. det är jag emot.
men som i mitt fall, då jag inte visste riktigt om jag kunde springa, men nu till hundra procent vet att det är möjligt, då tycker jag att jag ska få springa eftersom det ändå blir så många som hoppar av. undrar om du förstår mitt resonemang.
till jan:
jag förstår hur du resonerar och säger inte emot det, men just det att någon blev arg, där tappade jag bort dig lite.. hur menar du stökat till i resultatlistorna.. och egoism och omtanke om andra, självklart prioriterar jag det.. men hur prioriterar jag bort det, om jag vill springa ett maraton lopp!? som jag skrev ovan, jag vill så gärna springa loppet, och det enda sättet att göra det är att få någon annans startplats, jag kunde inte med säkerhet veta om jag kunde ställa upp innan starplatserna var slut.
1963 • Örebro
#4
28 mars 2014 - 15:53
Gilla 
Det är väl ganska klart att du stökar till i resultatlistorna och folk blir förbannade om du tävlar i fel klass, exempelvis som dam eller veteran. Visst vore det väl taskigt mot övriga tävlande och egoistisk om du vinner D55 som ”Elsa Karlsson”.
Ska du köpa en plats tycker jag att du i alla fall ska se till att tävla i rätt klass.
1985 • Göteborg
#5
28 mars 2014 - 15:59
2 Gilla 
Finns andra maror än Stockholm som inte blir fulltecknade, varför inte springa ett sådant mindre lopp?
adnan skurlic
1981 • Slagelse
#6
28 mars 2014 - 16:19
Gilla 
jag har ställt frågan i tråden för att få fram svar. jag menar inte att vara elak eller egoistisk, har enbart stark önskan om att få delta under loppet i år.
Att jag ställde frågan som jag gjorde ser jag nu ställer till oreda.
Jag har inte tänkt att tävla som tjej eller kvinna i äldre klass eller som veteran,som påpekats ovan. heller inte meningen att tävla så mycket mot någon annan än mot mig själv. det är ett mål som jag haft väldigt länge, precis som andra, men det kom några hinder i vägen som gjorde att jag tvekade om det var ens möjligt att ställa upp i år. självklart vill jag springa i rätt klass, det är ju inte tal om något annat.
Jan, du har poäng i allt du skriver, det är inte alls meningen att det ska vara jag, jag.
Jag vill verkligen inte ställa till det, förstår att det var konstigt formulerat när jag la ut tråden. Men jag är bara ärlig, och frågar hur det här skulle kunna göras på bästa sätt. Köper helt resonemanget att det måste vara en dialog med arangören kring just de här frågorna. fiskade lite efter om det möjligtvis fanns något sådant redan, men förstår att så inte är fallet. för att det blir rätt så många starplatser "över" ändå, från de som kastar in handduken pga olika skäl.
Det vore härligt om några fler hundra sprang loppet, än att de bara försvinner i tomma intet. En sådan startplats skulle jag hemskt gärna vilja nyttja, men självkart på ett ärligt sätt.
Jag hoppas att ni förstår att jag inte vill jävlas med någon på något sätt.
Det är inte så att jag vill vara "bandit runner".. jag vill bara springa för att bevisa något för mig själv.
z
1978 • Stockholm
#7
28 mars 2014 - 16:31
Gilla 
Men Jan, du brukar ju komma med argumentet att "utomlands portas man från framtida arrangemang" när detta ämne dyker upp. Av ren nyfikenhet undrar jag bara hur du resonerar då?

Är allt dom gör utomland nödvändigtvis eftersträvansvärt? Och bygger inte argumentet på att vi andra då måste, pga okunnskap, tro att allt dom gör utomlands är mer rätt än vad vi gör i Sverige och därför okritiskt skulle rätta in oss i det utländska ledet. Det är trots allt 2014. Karl Oskar och Kristina hade nog köpt det rakt av, men vi andra... jag vet inte.

Sist men inte minst, så har du aldrig funderat över hur arrangören egentligen efterlever detta utomlands? Du ser ut att ha 67 namne i Sverige, så det skulle vara tjasikgt om någon av dom överlät sin plats och du blir portad för all framtid. Kan det trots allt vara mer ett hot än verklighet? Lite som TV-pejlaren som hittar en tv-mottagare enligt radiotjänst. Uppenbarligen fungerar det eftersom du köpte det rakt av :)

Och med begreppet "bandit-runner" menas väl egentligen dom löpare utan nummerlapp som hoppar in och springer hela eller delar av banan i samband med loppet? Fram till nyligen såg till och med Boston marathon genom fingrarna med det fenomenet. Men det visste du naturligtvis eftersom du uppenbarligen är så berest utomlands :)
Sven Andersson
1966 • Kista
#8
28 mars 2014 - 22:41
1 Gilla 
Hursom ska geschäft ske i Köp & Sälj.
z
1978 • Stockholm
#9
28 mars 2014 - 23:27
Gilla 
Jan, eller så kanske du återger vad du ser utomlands som argument att för att det borde vara samma regler här? Nog om detta, jag var som sagt bara nyfiken eftersom du ständigt återkommer till "utomlands" när det diskuteras om startplatser i Sverige. (psst! personnummer finns inte utomlands så risken finns trots allt att din namne sabbar för dig där, särskilt om ni delar födelsedag). Jag tycker ditt svar till Adan i #11 däremot var väldigt trevligt och framför allt mer sakligt och konstruktivt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.