Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3110 visningar

Ryggskott

Martin Nihlgård
1970 • Lund
#1
6 september 2014 - 07:50
Gilla
Fick för fyra dagar sedan ryggskott. Idag är det en vecka kvar till ett planerat Marathon. Kan gå,men inte ta ett löpsteg. Några tips på hur jag kan jobba bort det onda? Har varit två besök hos kiropraktor (hjälper tillfälligt) och försöker promenera så mycket som möjligt.
1981 • Örebro
#2
6 september 2014 kl 08:30
Gilla
Ryggskott kan ha olika anledningar så det är svårt att säga. Skulle testa en annan terapeut om det inte hjälper hos din nuvarande. Överlag lägger sig akuta ryggbesvär ganska snabbt iaf, så du borde ha en chans att springa.
Martin Nihlgård
1970 • Lund
#3
6 september 2014 kl 09:40
Gilla
Det handlar om en muskellåsning efter klantigt lyft med sne rygg. Inga kotor eller annat skadat.. Men hjälper verkligen kiropraktorn mer än tillfälligt? Något man kan göra själv istället?
1981 • Örebro
#4
6 september 2014 kl 09:58
Gilla
Det är en bra fråga :-)

Utan att sväva ut för mycket kan man enkelt säga att smärta är ett sätt för kroppen att försvara sig. Ibland är det kopplat till en vävnadsskada men långt ifrån alltid.

I de fall få ingen skada kan konstateras kan man mha behandlingar försöka bryta den cirkel av skydd som har uppstått. Exakt hur man gör detta på bästa sätt vet vi inte, därav antalet terapeuter och behandlingsmetoder som finns. Men det kommer en del forskning på vad som är användbart och en del på vad som inte är så effektivt som vi trott.

Så en behandling är absolut inget magiskt eller något som ger en långsiktig förändring, men det är inte riktigt meningen i de här fallen, iaf om du frågar mig. Istället handlar det om att bryta cirkeln som sagt, minska hotbilden om du så vill, så att smärtan minskas.

Och då kommer fördelen med att vi inte kan säga vad som är bäst in; om du inte får effekt hos en person kan det vara värt att uppsöka någon annan.

Hoppas det går sätt förstå det här, skriver på mobilen och försöker hålla det relativt kort samtidigt :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.