Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2733 visningar

Nybörjarlöpare med knäont!

1984 • Stockholm
#1
30 december 2014 - 20:56
Gilla
Hej!
Jag började ta några lugna joggingrundor i veckan, på cirka 3-4 kilometer, för en och en halv månad sedan. För cirka två veckor sedan nu, bestämde jag mig för att öka tempot ordentligt. Redan efter runt två kilometer började jag känna att det började värka i knäna, framförallt det vänstra. Dumdristigt nog fortsatte jag springa någon kilometer till innan jag stannade, och då blev värken så uppenbar att jag var tvungen att halta hem.
Sedan dess har mitt vänstra knä snarare blivit sämre, jag kan inte gå nerför trappor, ej heller promenera mer än någon kilometer innan det börjar göra för ont, och måste gå med det vänstra benet helt rakt för att ta mig fram.
Värken sitter framförallt nedanför knäskålen, mot yttersidan. Jag har haft lite, men väldigt lite, känningar i knäna innan detta hände, till exempel när jag gjort bergsvandringar och gått brant nedför, men annars inga tidigare besvär med knäna. Jag har däremot haft ryggproblem, vilket jag gissar är en följd av några års jobb på matbutik med mycket tunga lyft.
Jag var i ganska bra form när jag började springa, så det kändes lätt snarare än jobbigt under löppassen. Jag har heller inga problem med övervikt eller så.
Någon som har några tips/tankar?
Tack på förhand!
/Malin
Fredrik Ström
1968 • Göteborg
#2
31 december 2014 kl 11:35
Gilla
Hello det är nog löparknä - googla och lycka till :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.