Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6054 visningar

Sportprylar från Kina=billigt

1967 • Torslanda
#1
5 januari 2015 - 06:15
3 Gilla
Jag behövde en ny GPS klocka så jag testade att beställa en Garmin Forerunner 620 från kinesiska taobao (dotterbolag till Alibaba, världens största börsintroduktion förra året).

Kostade motsvarande 2000 SEK med pulsmätaren och allt. Mest imponerande är dock leveranstiden, 8 timmar från order tills jag hade den i hand! Svårslaget.

För samma pris kan man för övrigt få en 920 XT med allt.
Det går att köpa i princip allt därifrån men för vissa saker kan äktenheten ibland ifrågasättas (typ skor, kläder). Dock finns det många verifierade säljare med originalprodukter så jag har köpt Adidasskor där för 1/3 av priset mot i sverige och löpt ett par Marathons i dem.

Garmins grejer fins i både kinesisk och engelsk version (samma pris). Siten är www.taobao.com och ja tyvär bara på kinesiska men google translate brukar kunna fixa en good enough översättning. Betalning kan göras med kreditkort via alipay som är Kinas motsvarighet till paypal. Siten är i princip en kopia på Ebay och det finns betygsättningar, man kan reklamera,
pengarna dras först när man har fått varan och godkänt att det är rätt etc. Många säljare kan leverera till utlandet (även sverige) men då kostar fraken lite mer. Jag betalade 25 SEK för expressleverans inom Kina men tror den ligger på ca 150 till Sverige.

Det finns "brokers" på nätet som mot en mindre ersättning hjälper till att beställa om man har svårt med språket. Att skapa eget konto är lite bökigt så det är skönt att slippa med.

Det kinesiska nyåret är i år 18 februari. Den veckan
brukar det vara bra rabatter på det mesta.

Faktum är att Kina även har många egna tillverkare av sportutrustningar och en del av dem börjar bli riktigt bra. Har testat en del skor,tält,sovsäckar och mycket kläder till stor belåtenhet.

Tja, det var det hela, kan vara värt att testa. Jag köper allt från te och barnens leksaker till min Segway kopia där. Eller som grannen som köpte en fabriksny sidovagnsmotorcykel .
1976 • Torsby
#2
5 januari 2015 kl 18:08
Gilla
Har också köpt en del skor o prylar från Kina, o skulle nog säga att dom håller lika hög kvalite som dom Svenska, om inte så åtminstone fullt godkänt!

Tänk bara på att det är 25% tull på produkter från Kina, fast tullen verkar bara göra stickprov. Men har ändå åkt på 25% + 140 spänn i uppläggningsavgift några gånger.

Dock har jag inte upplevt 8 (!) timmars lev tid, snarare 4-6 veckor. :)
Mattias
1974 • Borås
#3
5 januari 2015 kl 19:22
Gilla
8 timmars leveranstid beror nog på att TS bor i Shanghai ...
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#4
5 januari 2015 kl 19:57
1 Gilla
Jag köpte ett par Nike Flyknit från Kina. Det kändes som att de var gjorda av kartong. Har inte vågat använda dem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.