Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6117 visningar

Klippa upp Nike Free 3.0?

Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#1
1 juli 2015 - 12:42
Gilla 
Jag hade tidigare ett par Nike Free 3.0 (en favorit) med normal snörning/tunga och när de hade blivit alltför trasiga beställde jag ett par nya, dock visade sig att modellen hade uppdaterats med en annan öppning, som är mer tajt (tungan är inte lös). Det passar säkert en del, men jag har nu haft skon i drygt ett år, och jag måste alltid använda skohorn för att komma in i den. Har jag inget skohorn tar det en jäkla tid att få på den, och jag får ont i fingrar av allt trixande och petande. Jag trodde den skulle töja ut sig, men tydligen blir det ändå inte tillräckligt. Och jag har tröttnat och tänkte leta upp en ny Nike Free 3.0, med den snörning jag vill ha, men det verkar ju inte finnas "normal" snörning? Så då återstår att klippa upp ett jack mellan tunga och sko, har någon gjort så?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
1 juli 2015 - 12:55
Gilla 
Jag gjorde en sån "operation" på ett par Skechers för ett par år sedan. Jag lade två korta snitt med ett rakblad för att få ner mina fötter. Skorna höll inte sämre än någon annan sko. Den hänger fortfarande med på gymmet.
1971 • Ystad
#3
1 juli 2015 - 16:03
Gilla 
Den typen av ovandel kallar Nike för flyknit och för 3.0 så är det den senaste versionen v5 som har det. Kolla på nätet om du kan hitta den utgångna modellen 3.0 v4 istället.
Cecilia Sandström
1980 • Malmö
#4
14 juli 2015 - 10:00
Gilla 
Gott, då ska jag testa att klippa upp dem.

Janne, tack för infon om modellbeteckning, det gjorde det enklare att leta! Jag lyckas dock inte hitta 3.0 v 4 från någon onlinebutik jag känner till sedan tidigare, så får väl se hur det blir.

Flyknit är väl egentligen materialet (stickningen), men det sammanfaller ju ofta (alltid?) med att skon har en sådan ovandel som jag vill undvika.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.