Löpning Tävlingar & Motionslopp 2 inlägg 4124 visningar

Hur ska jag träna?

#1
29 september 2015 - 17:02
Gilla 
Hej jag ska springa skogsmaran på lördag och undrar hur jag ska träna nu i veckan inför den har läst på olika forum där alla säger olika antingen vila eller minskad träning. Jag känner mig efter söndagens distanscykling inte alls pigg i benen och undrar om jag då ska köra kortare pass nu i veckan för att form toppa eller vila helt?
Igår sprang jag distans lugnt 60 min, tänkte springa lätt intervallpass idag 1min x 10 1min vila mellan eller kort backe på 1min några gånger på onsdag eller torsdag ett distanspass på ca 30-40 min onsdag eller torsdag vila och fredag jogg 20-30 min låter det bra?
Jag brukar träna 3 pass löpning / vecka med cykelpass mellan brukar se ut såhär tisdag:backintervaller torsdag:snabbvisitens 60min lördag:distans 2-3h jag har sprungit 42 km förut hela banan utan att tävla men det var i februari
frågan är om jag planerat in för mycket träning sista veckan?
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#2
29 september 2015 - 17:28
Gilla 
Träna inte för mycket bara! Lite lättare än en vanlig vecka bör det nog vara. Hur mycket du tål sista veckan beror förstås helt på vilken mängd du är van vid.
För de allra flesta har nog sista veckans träning mycket liten betydelse. Styrkan att springa en mara ska du ha skaffat tidigare. Är du en medelmåttig motionär som jag behöver du inte oroa dig för att tappa form sista veckan och ska inte heller hoppas på att vinna något på ytterligare träning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.