Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 9879 visningar

TomTom Runner 2: Inte helt nöjd..

Martin
Byn
#1
28 oktober 2015 - 12:00 (Redigerad 28 oktober 2015 - 12:11)
Gilla 
Köpte den nya TomTom Runner 2 http://www.tomtom.com/sv_se/sports/running-watches/gps-watch-cardio-runner-2/scuba-blue-red-large/

Och det är ju inte direkt super-toppen att använda den....den är snygg och lätt och skön att ha på sig, men appen fungerar ju sådär, den verkar bara synka när den känner för det själv, finns ingen manuell synkning och väl inne där så envisas den med att visa steg/dag, trots att jag stängt av den funktionen, den kommer inte ihåg inställningar från gång till gång och om jag vill extrahera en gpx/tcx fil från deras sajt så verkar det inte gå (?)...nån annan som har denna som kan tipsa om lite hur man blir vän med den?
Daniel
1979 • Stockholm
#2
19 januari 2016 - 12:19
Gilla 
Sent svar men hoppas det kan vara till nytta ändå, har första versionen av klockan men har liknande problem. Jag har dock hittat ett arbetsflöde som gör att det fungerar skapligt för mig, och själva klocka och GPS-funktionen tycker jag är bra, använder den till cyckling också. Det är allt runtomkring som inte fungerar som det ska.

-Jag synkar numera alltid genom att koppla in klocka med USB till min dator, det bättre för mig
-Ofta tar klockan inte laddning på första försöket, jag får ta ur den ur dock:an ett par gånger innan den börjar ladda, blir galen på det här. Händer ibland att jag sätter klockan på laddning och sedan har det inte laddat alls när jag kommer tillbaka och ska ut och springa.
-Jag har ställt in windows-programmet att exportera en gpx-fil samtidigt som det synkar till runkeeper och tomtom:s egna site
Martin
Byn
#3
29 januari 2016 - 10:54
Gilla 
Den funkar lite bättre nu efter flera uppdateringar. Överföringen till telefonen är lite sådär fortfarande, det tar lång tid ibland för den att starta och ibland går det snabbare. I övrigt är klockan bra, särskilt för priset.
Linköping
#4
29 januari 2016 - 11:20
Gilla 
Jag har modellen "TomTom Spark Cardio + Music" och tycker den är riktigt bra.

Fungerar fint med automatisk export till både runkeeper och strava (om man vill det)

Har väl några önskemål angående musikfunktionen som kanske är lite väl "enkel" men den fungerar.

Nu med senaste versionen (1.20) ska ju bluetooth funktionen blivit förbättrad och "dropouts" (hack) i ljudet ska ha försvunnit - ska testa det själv med en löptur i helgen tänkte jag.
Linköping
#5
30 januari 2016 - 15:10
1 Gilla 
Musik-funktionen är faktiskt kraftigt förbättrad, jag var ute och sprang i en och halv timme idag utan att ljudet hackade en enda gång :)
1978 • Västerås
#6
3 mars 2016 - 13:04
Gilla 
Jag har en Spark som jag är sådär nöjd med. Ang synkning till App så har jag samma problem men har en lösning. Starta appen på telefonen, sen går du in i klockan på inställningar -> telefon -> synka -> på, utan att sedan ändra något. Då startar synkning direkt. Sjukt att det ska vara så dock...

Annars är jag nöjd med den, speciellt med tanke på priset. Det enda jag är missnöjd över är att den inte har barometer. Var och sprang i kuperad terräng med många små backar igår kväll. Jag fick 70 hjödmeter på min, kompisen 350... Nästa klocka blir med barometer!
1978 • Västerås
#7
3 mars 2016 - 13:09
Gilla 
Appropå gpx fil så synkar jag mina pass med strava och kan enkelt få ut gpx därifrån. Dock har det hänt att passen inte blivit syndade med strava några gånger och då är det sjukt krångligt... Då får man leta upp filen på telefonen, skicka den till datorn (mail, Bluetooth etc). Klicka på filen och läsa in den i mysports igen och då kan den bli synkad. Utan att gå utanför mysports till annan site vet jag inte hur man skulle få fram gpx.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.