Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 5946 visningar

Piratkopior salomon speedcross

1983 • Taberg
#1
24 januari 2016 - 14:16
Gilla
Hej! Tänkte köpa Solomon speedcross 3 och såg att de fanns nya billigt på tradera. 299 kr Misstänker att det är kopior. Säljaren skickar från USA. Skulle man köpa från USA så kostar dem ca 700 kr i butik. Kan man lita på att den är äkta eller kan även de va kopior?

1980 • Åby
#2
24 januari 2016 kl 17:23
Gilla
Finns mängder av kopior på de flesta modeller av skor, vanligtvis har man bara formgjutit dem så de ser ut som de riktiga men av mycket sämre material. Just Speedcross3 borde du hitta billiga på de flesta sportaffärer eftersom Speedcross4 står för dörren nu till våren.

Verkar det för billigt är det förmodligen fejk :)
1982 • Skåne
#3
24 januari 2016 kl 17:42
Gilla
Du kan ju maila Salomon och fråga? Om du tvekar.
Jag kollade också efter de skorna på Tradera för en tid sedan och såg att det fanns en massa färger som inte fanns på Salomons egna sidor. Klart fishy.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#4
24 januari 2016 kl 19:55
Gilla
Färger som inte finns på märkets egna sidor kan ibland vara typ asiatiskt sortiment. Efter 3 år i Shanghai och en del frilufts-aktiviteter i Asien kan jag säga att det även av "västerländska märken" (även om de såklart ofta är _tillverkade_ i Asien) finns färger och kombinationer som man inte trodde var möjliga. Kina, Taiwan, Sydkorea, Japan, samma grejor men komplett udda färgställningar.
Såna kanske ibland letar sig västerut? En möjlighet, förutom att det såklart kan vara "äkta fejk", också från samma del av världen och deras smak.
Martin Ekstrand
1976 • Höör
#5
13 februari 2016 kl 20:34
Gilla
Köpte ett par Speedcross 3 på Tradera för ett eller två år sedan och de var inte alls i klass med mina pensionerade Speedcross 2. Allt var sämre, passform, finish etc. Tog ett gäng bilder och skickade till Salomon Sverige och de bekräftade att de definitivt var kopior. Kan inte säga att de var jätteintresserade på Salomon. Jag erbjöd mig att skicka skorna till dem om de ville göra ngn utredning eller anmäla, men det ville de inte. Inte heller Tradera var riktigt intresserade om jag inte polisanmälde (vilket jag inte orkade med just då). Skorna slängdes på tippen och jag blev en femhundring fattigare. Lärdom - om det verkar för bra för att vara sant, är det det...
Rickard Ahl
1978 • Hägersten
#6
13 februari 2016 kl 20:55
Gilla
Köpte ett par Salomon Fellraiser via en av dom Kina-appar som finns numera, och det var definitivt kopior. Välgjorda till utseendet men utslitna efter ett par månader trots att jag bara använde dom som gåskor till vardags. Gummit i sulorna var helt utslitet och passformen var obefintlig.
Susse
1968 • Löddeköpinge
#7
14 februari 2016 kl 19:51
Gilla
Det är kopior som säljs på Tradera från USA.
Det mest påfallande är innersulan som är en vanlig billig tunn skitsula, och snörningen. På de äkta så går snöret ut på utsidan i översta hålet, på kopiorna går snörena inåt skon istället. Snörena är dessutom superlånga och typ vanligt bomulls band.
De är små i storleken.

Men jag har köpt några par och bytt snörena mot vanliga knytband, och även bytt innersulan, sedan var de ok.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.