Löpning Kost & Näring 10 inlägg 4351 visningar

Proteinshake-tips önskas

hxman
1976 • Skåne
#1
12 maj 2016 - 14:00
Gilla 
Jag har testat whey80 (chokladsmak) i ett par veckor.

Blandat med vatten - rätt vidrigt
Blandat med mjölk- helt ok
Blandat med mjölk och banan - riktigt bra

Jag försöker dock hålla nere kaloriintaget och får i mig fullt tillräckligt med kolisar för min modesta träning. Nån som har tips på nåt annat att blanda med?

Det ska gärna vara lättblandat (handmixer finns) och måste smaka ok. Ett stort plus om det blir lite mer substans så det funkar som bukfylla
Kinsei
1974 • Malmö
#2
12 maj 2016 - 14:29
Gilla 
Har aldrig gillat pulvret med chokladsmak, alldeles för fadd smak. Kan enligt min mening nästan bara räddas av att tillsätta kakao eller o'boy! Jag brukar blanda Whey 80 med en lite mindre mängd vätska. Följaktligen blir det ett mindre tillskott av kalorier/kolhydrater. Annars kan man ju blanda med kvarg och äta det hela med sked. Av det brukar t.om. jag bli väldigt mätt.
Lasse-hatten
Eslöv
#3
12 maj 2016 - 14:54
Gilla 
Håller med #2 om chokladsmaken. Prova en annan smak.
hxman
1976 • Skåne
#4
12 maj 2016 - 16:15
Gilla 
Jag tycker iofs chokladsmaken faktiskt är helt ok . Det är mer konsistensen som jag har problem med - framför allt när shaken blir för tunn.
1965 • Täby
#5
13 maj 2016 - 11:55
Gilla 
Periodvis så kör jag proteinpukver till frukost (jag avundas såna som är hungriga på morgonen).

Jag kör minimjölk, och minskar helt enkelt på mängden vätska. Viktigt tycker jag är att ha 2-3 smaker att rotera mellan, annars skulle jag ruttna efter 3 dagar. Jag kör numera gourmet proteinet, tycker att det nog är liiite krämigare/fylligare.
http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/gourmet-pro
Östermalms IP
#6
13 maj 2016 - 12:40
Gilla 
Kanske att slå in öppna dörrar, men jag känner stor skillnad om man blandar pulvor och mjölk i en riktig mixer istället för "handskadad med enbart gallret i flaskan som finfördelare".

Med mixern smakrar det helt ok.

Apropå diskussionen 8 timmars arbetsdag och löpträning, så passar det bra att ha en proteinshake, en macka och en banan tillgängligt efter lunchpasset.

Enda nackdelen är väl möjligen att människomagen inte är gjord för 5 dl mjölk toppad med grossus med vassle. Men den smällen får kollegorna ta. ;-)
1967 • Strängnäs
#7
13 maj 2016 - 16:22
Gilla 
Jag vill på inget sätt vara en "bror-duktig". Men så vitt jag förstått är det få löpare som behöver extra protein? Att man behöver energi innan ett träningspass, efter en arbetsdag, är en helt annan sak.
Skrev så här på min blogg tidigare idag. www.kaptenfroste.se

Lyssnade på en intressant Pod på väg in till Stockholm i onsdags. Den handlade om den senaste matreligionen, Proteiner, och dess magiska egenskaper. I korthet så säger läkarna och vetenskapen att ingen behöver proteintillskott förutom riktiga muskelbyggare. Om man äter bra och omväxlande mat, som jag gör. Det positiva är dock att det inte heller var skadligt att överdosera med proteinshaker, kvarg osv. Lyssna gärna, de första 25 minuterna är mer vetenskapliga och handlar om att bota sjukdomar, efter 27:50 är programmet mer relaterade till träning
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/718043?programid=1272
Kinsei
1974 • Malmö
#8
13 maj 2016 - 19:55
Gilla 
Jag käkar inte pulver för att jag "behöver" det. Jag gör det a) för att jag fixar mat till familjen sju dagar i veckan och ibland vill ha en genväg när jag inte orkar snö ihop en måltid till mig själv av "riktiga" varor, och b) jag har en (alltför) stor aptit, och ett större proteinintag ökar mättnadskänslan.
Östermalms IP
#9
13 maj 2016 - 20:04
Gilla 
Håller med Kinsei, en shake är bra om man måste snabbäta framför datorn. Som t.ex. när man hållit på i 1,5 timme på lunchen med sina löparbestyr, vilket kollegorna endast delvis förstår sig på.
hxman
1976 • Skåne
#10
13 maj 2016 - 21:01
Gilla 
#7 Jag har för tillfället mer fokus på styrketräning än löpning och jag kan inte komma upp i närheten av rekommenderade nivåer för proteinintag med småbarnsdieten vi kör på hemma (särskilt eftersom jag försöker ligga på negativ energibalans för att gå ner ett par kg i vikt). Dessutom överäter jag lätt och upplever stor skillnad på allmän hungerkänsla och blodsockernivåer de dagar jag kör proteinshake som mellanmål.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.