Löpning Blandat 2 inlägg 3229 visningar

TomTom Sparc

1966 • Knivsta
#1
13 augusti 2016 - 09:22
Gilla 
Bild uppladdad av Stig Husin
Leker med tanken att köpa en TomTom Sparc Cardio. I första hand för att slippa räkna bassänglängder när jag simmar inomhus men även för simning/löpning/cykling i utomhus. Någon som har erfarenhet? Gör den jobbet på ett bra sätt?
1983 • Malmö
#2
24 augusti 2016 - 10:22
Gilla 
Jag har haft en Spark cardio sen i våras och hittills har mina intryck varit blandade. För att sammanfatta det kort:

Träning: Fungerar kanon för löpning och cykling. GPS:en är exakt, konsekvent och hittar satelliter på några få sekunder. Pulsmätningen fungerar också bra vid löpning och cykling. Vid simning inomhus har jag någon gång märkt att den missar en längd med för det mesta funkar det bra. Vid simning i öppet vatten är det i princip bara tiden du kan mäta.

Aktivitetsmätning: Mäter steg, puls, kalorier och sömn. Stegräkningen fungerar bra. Pulsen mäts var 10:e minut. Sömnregistreringen är värdelös och berättar i princip bara hur länge du legat i sängen.

Den mest negativa med klockan hittills är kvaliteten på remmen. Min första gick sönder efter tre månader. Verkar va ett välkänt problem om man läser i olika forum och supporten skickade utan krångel en ny rem till mig. Återstår att se om denna har lika dålig kvalitet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.