Årets höjdare säsongen 2016 - Löpning
Löpning Övrigt 1 inlägg 4335 visningar

Årets höjdare säsongen 2016

Kurre Bussman
1956 • Karis
#1
21 oktober 2016 - 11:41
Gilla 
Säsongen närmar sig sitt slut och det börjar vara dags att sammanfatta.
För egen del var det min fjärde säsong med löpning som huvudsaklig motionsform och mitt första år i klassen H60.
Har ökat mina träningsmil årligen 62-91-112 till troligen ca 120 i år. Målsättningen från början var att nu i klassen H60 göra min bästa tid hittills på halvmara. Börjar vara uppe vid max vad jag ger mig tid att träna och kommer att fortsätta fästa mera uppmärksamhet vid kvaliteten. En liten viktminskning skulle heller inte skada. Nu blir det att upprätthålla konditionen de fyra följande månaderna.
Säsongen gick över förväntningarna genom att jag gjorde mina hittills tre bästa halvmaratider och förbättrade mitt pb med över 3½ min!
Gått framåt enormt med att kunna behärska situationen från start till 19 km (två sista obehärskat på finsk sisu). Klarar av på känsla rätt jämn farthållning och förbrukning av krafterna. Brukar försöka tänka att jag har 21,1 liter bränsle som ska fördelas så att inget blir över men inte heller tar slut för tidigt. Inte heller förbruka för mycket på en delsträcka för att vara tvungen att köra med lättgas på en annan.
Höjdpunkten är nödvändigtvis inte det nya pb utan kanske högre smäller att jag lyckats stabilisera min nivå på strax under 2h.

Årets höjdare var kanske ändå träningsrundan en februarimorgon i gryningen, efter att det på nyplogade skogsvägar under natten fallit ett par cm nysnö som frusit fast till ett halksäkert underlag. Gemytligare underlag får man söka efter, ett litet mjukt skikt mellan löpskorna och det hårda underlaget. Upplevelsen var stor att vara den första som rörde sig längs vägarna och satte sina avtryck efter nattens snöfall i den knäpptysta naturen, om man bortser från spåren av nattens djur, allt från möss till älg, som korsat vägen på otaliga platser.

Vad är era höjdpunkter denna säsong 2016?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.