Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1739 visningar

ICE BUG

1964 • överkalix
#1
8 november 2008 - 10:12
Gilla
Tänkte höra av er som springer med icebug eller har sprugit hur länge dubbarna håller?.Tänkte nämligen köpa ett par mr3 bugrip men är lite osäker på hållbarheten vore tacksam om en bedömning av icebyg i sin helhet.
Bruce B.
1962 • Söråker
#2
8 november 2008 kl 11:28 Redigerad 8 november 2008 kl 11:33
Gilla
Jag sprang med IceBug före vintern ungefär jan t.o.m. mars och de är fortfarande bra för en säsong till. Jag vet inte hur många mil jag sprang i dem men uppskattningsvis 3-4 mil i veckan kanske 35-40 mil. och inte varje pass utan 3 gånger i veckan.
Jag tycker att de känner lätta och passar mina fötter bra. De är vattenavisande som är skönt om man råkar trampa i en pöl när det är kallt.
De har lite mindre stötdämpning än mina vanliga skor. Något som känns lite hårdare men jag fick aldrig något problem med skador eller så.
Jag måste tillägga att jag har ortopedisk ilägg så det gör lite skillnad från de sulornor som följer med skorna.
Jag brukar undvika asfalt vägar när jag springer i dem. Jag springer på vägar som är hårdpackad snö och/eller grusvägar, motionsspår, skoterspår, etc. De är jätte bra för "Trail running"
Göran Siebers
1958 • Huskvarna
#3
8 november 2008 kl 16:01
Gilla
Jag har icebug pytho. Fick limma om dem efter två pass av orienteringskaraktär. Har inte tappat någon dubb,vilket dock har hänt en del träningskompisar. Instämmer med Bruce vad gäller användningsområdet. Pytho är inte vattenavvisande och när de väl blivit blöta tar det en evighet för dem att torka (typ 4-6 dagar i rumstempratur).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.