Löpning Kom igång 6 inlägg 3466 visningar

Hjälp

#1
23 juli 2017 - 12:05
Gilla 
Hej! Jag är en tjej på 15 år som vill komma igång med att träna, gjorde de förra sommaren och mådde riktigt bra under den perioden men sen i vintras och nu under sommaren har jag mått rätt dåligt och inte haft energin till att komma igång igen.

Jag undrar om detta skulle gå bra nu i början vara för att komma igång;

Simma en gång i veckan (med en vän, min hud är känslig emot klor så skulle nt fungera oftare än en gång i veckan)

Gå promenader så att man får 12,000 steg per dag (hört att de är lagom?)

Samt att gö övningar som benlyft, squats och liknande ba för att hålla igång musklerna varje dag?


Kommer självklart öka senare när jag kommit igång med allt och känner att de blir förlite, kommer även tänka på hur jag äter osv men vad tycker ni?

Tack ni som svarar!
1967 • Göteborg
#2
23 juli 2017 - 14:50
Gilla 
Promenader som "träningsform" är till för äldre personer. Du är ju bara 15 så kan du träna ordentligt, såvida du inte är rejält överviktig.
#3
23 juli 2017 - 21:44
Gilla 
Vad kan jag göra då? Något litet varje dag som man ej tappar motivationen av? Vill bara ha något litet varje dag för att hålla igång, gymma och ha speciella dagar är inte något alternativ då jag är deprimerad och inte skulle klara av att hålla det, när det är varje dag blir de ju en rutin och de hjälper och man kan inte riktigt hoppa över de på samma sätt.
1967 • Göteborg
#4
23 juli 2017 - 22:12
Gilla 
Ok, men har du tänkt att bli svettig av träningen eller bara lite andfådd?

Om det bara är för att "hålla igång" så gör några väldigt lätta övningar som inte avskräcker dig. Hellre väldigt lätta övningar och flera gånger per dag än ett jobbigt pass, som du kanske inte orkar med mentalt.

Ta en snabb promenad (om du inte orkar jogga) 15 minuter.
10 armhävningar (du kan ha knäna i marken om du inte orkar den vanliga modellen).
10 situps eller plankan 30 sekunder.
10 squats .
Gör detta 2 gånger per dag under 14 dagar.
Sedan kan du lägga på lite fler övningar :)#5
23 juli 2017 - 23:51
Gilla 
Tack så mycket!

Men som exempel så brukade jag gå till skolan (4,2 km) om jag slutade tidigt gick jag även hem

Gå med hunden på eftermiddagen (runt 2 km)

Olika övningar på kvällen som squats, Fire hydrants, benlyft, plankan etc


Inte riktigt orkat hålla de nu när jag inte går till skolan så har inte blivit av alls som även resulterat i att jag blivit mer deprimerad än jag var då tyvärr. Så tänkte ba försöka komma igång igen med något liknande eftersom de funkerade väldigt bra, men även lägga till simning och Kankse även jogga när allt annat fungerar.

Tack igen för svaret, vill mest veta om ni gjort något liknade/ har idéer på hur jag ska göra för vill ju i längden få resultat, fast förstår att jag måste öka träning med både styrka och kondition isf men typ hur lång tid kommer de ta innan detta blir rutin och jag kan öka?
Ava
1958 • Lindome
#6
24 juli 2017 - 09:44
Gilla 
Man måste inte träna men man måste däremot röra på sig.

Ta en rejäl promenad med hunden varje dag (eller två kortare om det passar bättre). Jogga lite emellanåt om du och hunden har lust. Gå gärna lite balansgång också (trottoarkant/stock etc) och gå upp och ner på en lämplig sten några gånger. Kan du få in en trappa i promenaden är det jättebra! Bry dig inte om antal steg i början, gå så att du känner att du behöver vila efteråt.

Simma tycker jag också att du gärna ska göra, det är både nyttigt och skönt. Och så lite lagom styrka på detta, behöver inte vara så avancerat.

Träning är i första hand till för att du ska må bra, gör vad du känner funkar för dig och försök lämna prestationskraven hemma!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.