Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 7222 visningar

Suunto Spartan Trainer

1966 • Malung
#1
3 september 2017 - 19:07 (Redigerad 3 september 2017 - 19:08)
Gilla 
Hej!

Klockan har precis kommit ut och den verkar intressant. Någon som funderar på den, eller till och med har den och kan lämna något omdöme?
https://www.dcrainmaker.com/2017/08/spartan-trainer-wrist-hr-review.html
hxman
1976 • Skåne
#2
3 september 2017 - 23:02
Gilla 
Trodde den hade varit ute ett par månader och att den tyvärr var typ lika kass som de nyaste modellerna från andra tillverkare. Men jag är inte särskilt insatt och har inte ens läst din dcrainmaker-länk så jag hoppas min bitterhet är missriktad
hxman
1976 • Skåne
#3
3 september 2017 - 23:10
Gilla 
Hade inte fattat att det var en ny Spartan-modell. Jag borde verkligen veta bättre än att skriva utan att läsa först
1980 • Åby
#4
4 september 2017 - 09:13
Gilla 
Trainern är nättare på handleden än de andra Spartanklockorna (och Ambit för den delen) men har de flesta funktioner förutom touch. Under Tjejmilen var feedbacken från de som testade väldigt positiv just hur lätt och smidig den var utan att kännas plastig, den mintgröna (Ocean) färgen var dock det som lockade mest :)

Jag gillar den på många sätt, framför allt att de lyckats pressa ner priset vilket faktiskt överraskade mig en smula, när Steel-versionen blir tillgänglig kommer det sannolikt bli en sån när jag inte behöver barometer eller lång batteritid.

Funktionsmässigt delar den programvara med de andra Spartan-modellerna (- touch såklart) och kommer ha samma livscykel med uppdateringar och feature-släpp. Sömn & aktivitetsmätning verkar vara på G nu också vilket gör klockan än mer intressant för den som vill kvantifiera sitt liv.
1966 • Malung
#5
4 september 2017 - 14:02
Gilla 
Jag har en Ambit 3 peak med HR band som fungerar mycket bra. Är faktiskt lite fånigt att fundera på att byta till en annan klocka, men Trainern har mätning av puls på handleden ( Valencell tydligen) och flera andra småsaker som lockar.

Har du Mattias testat pulsen under vila/träning ? Finns det vibrations notifieringar vid varje km?

Hade varit skönt att slippa bröstbandet för en gångs skull. Har använt det det sedan Ambit 1 och totalt över 700 sessioner. Är lite trött att justera det under mina små utflykter. Förstår att mätningen inte blir lika exakt, men någorlunda duger bra för mig.
1980 • Åby
#6
4 september 2017 - 14:27
Gilla 
Mina erfarenheter av optisk pulsmätning är att det beror på många faktorer hur resultatet blir. För mig har det funkat ypperligt även vid högre ansträngning där det diffat ett eller ett par pulsslag mellan optisk och elektrisk mätning. Andra har haft mindre tur så jag gissar att jag har fenomenala handleder för detta. Rent tekniskt så är Valencell en av två tillverkare som lär hålla tillräckligt god precision för att användas i medicinska produkter, dvs du hittar inte en bättre sensor på marknaden i den här prisklassen.

Funktionsmässigt så finns vibrationer samt autolap som funktioner i klockan, även distinktionen att skilja mellan autolap och manuella varv för att få rätt information när du springer.
1966 • Malung
#7
4 september 2017 - 15:19
Gilla 
Tack för info, det var värdefull information.
Jag ska fiska lite på nätet innan köp, men nog ser det bra ut än så länge.
Olof
1975 • Göteborg
#8
27 november 2017 - 08:23 Redigerad 27 november 2017 - 08:24
Gilla 
Fick bra erbjudande och hittade Suunto Spartan trainer steel för 2300:-. Ville ha en bra klocka som även fungerar till vardags på jobbet. Grymt bra GPS. Enkel att använda, många olika sportlägen. Nöjd med det mesta, även om jag saknar några av Garmins funktioner.

Men pulsmätningen på handleden fungerar endast när man sitter vid skrivbordet eller går till kaffeautomaten på jobbet. För löpning är den en katastof, ruskigt dåligt. Ligger ca 30-50 pulsslag fel, ingen större skillnad mellan lugn distans eller hårdare pass. Jag hade inte räknat med perfekt pulsmätning men heller inte så här dåligt. Har testat både höger och vänster arm, spänner klockan hårt på olika ställen men det blir inte bättre. Har även testat andra Spartan Trainer och de mäter lika dåligt. Hoppas på en lösning på detta.
För mig fungerar det lika illa som för fellrnr http://fellrnr.com/wiki/Optical_Heart_Rate_Monitoring

Ett tips till Suunto är att få ordning på pulsmätningen samt lägga in nya funktioner som Garmin har, för klockan har potential.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.