Löpning Styrketräning 4 inlägg 3851 visningar

Ryggträning med Dysmeli (utan vänsterhand)

#1
17 januari 2018 - 15:12
Gilla 
Tjena,

Jag har en morsa med Dysmeli, dvs hennes vänsterhand är outvecklad sedan fosterstadiet och saknar alla fingrar. Hon kan alltså inte greppa alls med vänsterhanden.

Till saken hör att hon har lite problem med ryggen och behöver träna den för att slippa flera problem längre fram.

Vissa övningar har hon ju inga som helst problem med, men så fort det kommer till dragövningar så går det inte alls om hon inte ska träna osymetriskt.

Jag undrar därför om det är någon som sett/hört något kring antingen remmar eller verktyg för att göra det möjligt för henne att göra t.ex. dragövningar eller marklyft. Har du tips på övningar också vore jag superglad för information.

Mvh
Emil
1977 • Eskilstuna
#2
17 januari 2018 - 16:30
Gilla 
Jag såg en kille på gymmet som körde riktigt tunga marklyft med hjälp av en kraftig och vadderad rem som han la över axlarna/skuldrorna (och som satt fast i stången alltså). Han höll inte alls i stången med händerna vid dom lyften.

Lättare marklyft (fortfarande betydligt tyngre än många andra klarar av) körde han som vanligt, men han hade någon form av stöd/ställning med skenor för armbågen på ena armen.
hxman
1976 • Skåne
#3
11 februari 2018 - 17:23
Gilla 
Det finns många som kan träna riktigt hårt med liknande funktionsnedsättning. På insta finns inspiration, tex https://www.instagram.com/casey_acree
Dalby
#4
12 februari 2018 - 21:02
Gilla 
Sjukgymnast? Det finns även en dysmeliförening: http://www.dysmeli.se/. Man kan även få hjälp med särskilda grepp osv för att kunna lyfta saker. Det får man från ortopedteknisk verkstad.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.