Löpning Om jogg.se 10 inlägg 5403 visningar

Garmin autoimport fel tid, titel & utan karta

Donald Linderyd
1969 • London
#1
28 april 2018 - 08:00
Gilla 
Det verkar som att autoimporten från Garmin inte fungerar som den ska.

Tid, avstånd, puls etc och all vital träningsdata ser ut att vara rätt, men när det kommer till kringdata, som klockslag, titel på pass och karta så fungerar det inte som det ska.
Klockslagen registreras enligt svensk tid, oavsett vad lokal tid var vid passet. Sen struntar den också i att använda den titel på passet som kommer från Garmin, så när jag har sprungit ett morgonpass kl 08:15 lokal tid i Los Angeles, som i Garmin heter Los Angeles Running, så döper Jogg.se det passet till "Eftermiddagspass" och ger det starttid kl 17:15. Jag undrar hur det blir när jag tar en morgonrunda i Hong Kong eller Sydney. Är det nattlöpning då?
Till sist så läggs kartan till i passet, men den syns inte i flödet, vilket är irriterande.

Det här känns som relativt enkla och elementära problem och jag misstänker att jag inte är först om att uppmärksamma detta, men jag kunde inte hitta någon lämplig tråd.

Det vore bra med en förklaring av vad som händer och hur ni avser att fixa till dessa problem, alternativt om det är någon inställning som jag har missat.

Jag använder en Garmin 620.

Donald
Donald Linderyd
1969 • London
#2
28 november 2018 - 23:36
Gilla 
Är det ingen annan som har samma problem?

Jag har också sett att alla mina gym-pass auto-registreras som löpning istället för Styrketräning, när de kommer ifrån Garmin, vilket ju måste vara fel.

Nån som har en lösning på detta? Är det nån inställning i Garmin/Jogg som är fel?
Johan I
1987 • Örebro
#3
29 november 2018 - 10:10
Gilla 
Att jogg.se ger någon annan titel än t.ex. "Löpning 2018-11-28" har jag inte stött på. Kartan är något man får aktivera numera, men som stjärnmedlem har jag för mig att det skulle göras automatiskt. Ingen aning om varför den ev. saknas om det är så att den inte finns med alls. Testa att exportera GPX eller annat format från Garmin Connect och importera till jogg.se och se om det blir någon skillnad.

När det gäller tiden på dagen så har jag varit med om det också, när jag varit på semester. Det har väl med tidzoner och hur det hanteras i importen. Har för mig att det skiljde någon timma eller två, och typ konverterades till Sverige-tid, sen finns ju ev. skillnader i sommartid/vintertid som också kan ge någon extra skillnad.
Donald Linderyd
1969 • London
#4
29 november 2018 - 13:35 Redigerad 29 november 2018 - 14:07
Gilla 
Tiden blir konstant fel och konverteras till Svensk tid. Så om jag springer ett pass 07:00 i LA så registreras det från Garmin som "eftermiddagspass" med starttid (förnärvarande) 9 timmar senare, dvs kl 16:00. Att tiden är fel, måste ju bara vara en rad kod om ens det för att rätta till det. Varför vill jag veta att klockan var 16 i Sverige när jag sprang ett morgonpass i LA? Det är ju inte så logiskt. Garmin och Endomondo klarar ju av att registrera rätt tid.

Att namnet blir fel kan man kanske leva med, men det är ändå oförklarligt varför Jogg inte tar det namn som redan finns på passet från Garmin.

Sen så verkar de flesta (alla?) pass registreras som löpning oavsett vad Garmin säger att de är, t.ex. styrketräning, vilket ger helt fel statistik.

När det gäller kartan, så har jag provat alla sekretessinställningar och ingen av dem visar kartan automatiskt. Kan inte se att man kan ställa in det någon annan stans. Det är ju inte jätteviktigt, men ändå konstigt.
Donald Linderyd
1969 • London
#5
30 november 2018 - 00:07
Gilla 
Supporten har bekräftat att det är en bugg, som de jobbar på att lösa.
1988 • Stenungsund
#6
30 november 2018 - 08:07 Redigerad 30 november 2018 - 08:09
Gilla 
Har också haft detta problem översjö, men inte orkat kolla upp det. Däremot tycker jag det är lustigt att beroende på vilken aktivitet jag gör på klockan (har olika "profiler" på 920XT) så synkar vissa som den rätta aktiviteten tex "lap swimming", "biking" eller "running" blir detsamma på jogg. Men vissa andra grejer som "ski" blir löpning och andra profiler kan bli styrketräning.
Nu till det konstiga, att jag lägger jag till ett simpass manuellt i Garmin istället, så blir det aldrig samma aktivitet utan synkas alltid som löpning...

Edit: En annan grej som kan ställa till det med tidsskillnaden är att du inte kan lägga pass i framtiden (datum). Så skulle det bli korrekt lokal tid så kanske jogg buggar oavsett. Nu förstår jag egentligen inte varför man inte kan lägga pass i framtiden eftersom man kanske vill lägga notiser om tävlingar eller nåt annat i dagboken.
1965 • Eksjö
#7
30 november 2018 - 16:29
Gilla 
Don't worry about the world coming to an end today - it's already tomorrow in Australia. ;-)
Donald Linderyd
1969 • London
#8
30 november 2018 - 16:39 Redigerad 30 november 2018 - 16:43
Gilla 
Tid och namn på passet kan jag leva med, även om jag naturligtvis vill att det ska vara rätt också. Men det är ju av mer "kosmetisk" art. Men att den registrerar styrketräningspass om löpning är ju inte alls så bara. Det ställer ju till det en hel del med statistiken.

Supporten säger att det ska ta 1-2 månader att fixa, så vi kan ju hoppas att vi får börja det nya året med Garmin och Jogg i synk.
Johan I
1987 • Örebro
#9
3 december 2018 - 12:15
Gilla 
Oj, 1-2 månader att fixa ett så litet problem som detta? Är själv utvecklare och har eget företag med IT-tjänster, bl.a. ett anmälningssystem (AnmälMigNu!). Skulle nog ha sagt 1-2 dagar om det varit mitt system. Bra att det skall fixas i alla fall.

När det annars gäller importen, så får man räkna med lite handpåläggning. Jag är av uppfattningen att jogg.se inte kan få med rätt titel, beskrivning av passet och annat man fyllt i efterhand på t.ex. Garmin Connect. Hade förstås varit smidigt om det var så, men det är ju åtminstone smidigare att få med distans, tid, karta och lite annan information än att behöva skriva in dem manuellt också.

Garmin har ju flera typer av träning som jogg.se inte har och vice versa, så att få med rätt typ av pass är kanske inte helt trivialt och det är ju inte svårt att ändra själv heller vid import.
Donald Linderyd
1969 • London
#10
20 februari 2019 - 12:32
Gilla 
Hur tusan gör man med Alpin Skidåkning i Jogg? Min Fenix 5 Plus registrerar automatiskt mina åk och pausar i liften etc. När passen importeras till Jogg registreras de dock som löp-pass. Det känns ju lite fel.
Jag ser att det inte ens finns en gruppering för alpin skidåkning i Jogg utan bara för rullskidor och längdåkning.

Skulle ni inte kunna lägga till en klassificering för alpin skidåkning. Alternativt kan ni väl se till att alpin skidåkning från Garmin hamnar under Annat, så att det inte blandas upp med löpningen. Det får ju en hel del intressanta effekter på personliga rekord, tempo och annat. Statistiken blir ju minst sagt skev.

Det finns också lite konstiga klassificeringar kvar, som t.ex. Yoga, som läggs in som Styrketräning Allmän i Jogg när den kommer från Garmin, trots att det finns en Yoga klassificering i Jogg. Det borde väl också gå att ändra på?

Som en jämförelse kan jag nämna att Endomondo fixar den här importen av både Alpin Skidåkning och Yoga från Garmin perfekt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.