Löpning Övrigt 4 inlägg 7546 visningar

Laga löpband

1986 • Solna
#1
3 maj 2018 - 20:43
Gilla
Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att ha lagat ett lite äldre löpband? Hur får man tag på servicetekniker? Hur mycket kostar en servicetekniker? Var kan man hitta reservdelar? Kan man byta motorn själv om man hittar en online?

Jag köpte mitt underbara tunturi löpband för 7-8 år sedan och det kostade en rejäl hacka. Efter nästan daglig användning under alla dessa år så verkar det som att motorn behöver bytas ut. Har testat att smörja och så, men gjorde ingen skillnad. Alla rekommenderar mig att köpa nytt/begagnat istället eftersom mitt nuvarande är för gammalt, men känns ju lite surt, även om priserna har gått ner rätt kraftigt de senaste åren.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
3 maj 2018 kl 22:53
Gilla
Motorn blir knappast "trött" med åren. Däremot kanske den har "borstar" eller kolkontakter som är slitna, det beror på typen av motor. Googla lite, det finns kanske en youtubefilm på hur man fixar den? Eller en instruktion. Smort säger du, under bandet också? Ett par droppar silikonolja.
1986 • Solna
#3
8 maj 2018 kl 16:49
Gilla
Tack för ditt svar! Med handen på hjärtat är jag inte alls särskilt teknisk av mig, vilket var anledningen till att jag frågade om servicetekniker. Men hörde att dessa kan ta runt tusenlappen i timmen. Ska kolla runt och se om det går att lösa med youtube eller så. Finns inte jättemycket info på svenska verkar det som.

Av mitt gym blev jag för övrigt rekommenderad ett företag som enbart sysslar med reservdelar till träningsmaskiner (här är länken om någon annan är ute efter reservdelar också http://www.partsfortreadmill.com/delar-och-maskiner-gym). Ska tydligen vara bra kvalitet.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#4
20 maj 2023 kl 05:49 Redigerad 20 maj 2023 kl 05:49
Gilla
.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.