Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 1230 visningar

Dubai Maraton 25/1-19

1975 • FÄRJESTADEN
#1
12 november 2018 - 11:10
Gilla 
Hej!
Jag har tänkt att ge mig på Dubai maraton som går av stapeln den 25 januari 2019. Som jag tolkar det är det ett väldigt flackt lopp som löps på typ rak motorväg med några vändningar. Inga större stigningar utan får väl anses som en väldigt snabb bana om man inte missgynnas av vind/blåst. Perfekt för att gå under 3 tim för en amatör som jag.
Är det någon här som sprungit i Dubai som kan komma med värdefulla tips?
Karibou
1976 • Göteborg
#2
12 november 2018 - 11:35
Gilla 
5 ggr.
Pers varje gång (förutom sista)
Första sub3.
Älskar detta lopp.

Kolla på min tbok. 2012 till 2016.

Funderade på 2019, men det blir annat.
1960 • Halltorp
#3
12 november 2018 - 11:38
Gilla 
Sprang loppet 2013. Start och mål var vid Burj Khalifa, banan var en en-varvsbana utmed kusten på en motorväg. Ser att man ändrat start-mål och komprimerat loppet, höjdprofilen kan man dra med en linjal :-) Det råd jag kan ge är att förbereda sig på att det kan bli varmt och att bo nära starten eller förboka taxi. Kan bli stressigt med start redan vid 07:00, när resten av samhället sover.
1975 • FÄRJESTADEN
#4
13 november 2018 - 08:03
Gilla 
Hur länge innan behöver man vara på plats tycker ni? Hur har vädret varit när ni sprungit. Jag antar att när starten går vid 7 är det svalt och skönt men hur snabbt stiger tempen?
Karibou
1976 • Göteborg
#5
13 november 2018 - 08:20
Gilla 
Vid start brukar det vara 15-17°C. Känns lite kyligt. När de startade 30minuter tidigare 2016, då var luftfuktighet mycket högre. Ett större inne mig, men vissa kan ha det lite svårt.
Så snart solen dyker upp, då blir det varmt.
Siktar du på sub3, då är det inga problem med värmen. Tror att varmast jag har fått vid slutet av mina lopp där var kanske 25/27°C. De som springer långsammare har det mycket svårare. Millopp är senare på dagen och det brukar vara rätt varmt (men då har jag hunnit tillbaks och brukar ligga vid poolen och viks då :-) )

Det finns ingen seedning, så vill du skippa mara zigzag, kom i tid och lägg dig direkt efter eliten. Då har du ändå massa folk och blandat. Ett år hade jag bredvid mig nån som satsade på 5 timmar och ett par på att ta sig runt. Och vi stod vid första startlinje...

Förvänta dig ett sprint start (pga blandningen vid starten). Men efter 1km då känns det helt bra.

Start/mål är vid Burj Al Arab. Bättre än vid Burk Khalifa tycker jag (även om det var häftigt att starta där). Hitta nåt ställe vid Mall of Emirates. Då kan du lätt jogga ditt innan loppet och halta hem efteråt ;-)

Vind/blås? Kommer inte ihåg att det har varit ett problem alls.

Tänk på att banan har en kort sträcka, en lång sträcka och en medellång sträcka. Den långa sträcka är en rak halvmara. Men skall då gilla att springa utan svängningar... Jag gör det. Ju rakare, plattare, ju mer jag gillar :-) Men det är inte alla som tycker om detta.

Förvänta dig inte att gå mycket folk vid sidan av banan. Det är ju vilan denna dagen. Så staden vaknar mycket senare än vad du skall behöva göra. En gång till, smak sak. Detta lopp passar många av mina kriterier, därför har jag sprungit flera gånger och pratat gott om det.

Lycka till med träningen!
1973 • HELSINGBORG
#6
13 november 2018 - 13:33
Gilla 
Januari är deras kallaste månad. Men runt 25 grader får man nog räkna med. Så rätt skönt väder att springa i. Kan också blåsa rätt bra. Ska också dit i Januari igen, men det blir bara semester :)
1975 • FÄRJESTADEN
#7
13 november 2018 - 14:02
Gilla 
Jag tror att detta lopp skall passa mig rätt bra då jag helst springer på landsväg/asfalt och har inget emot att bara "stänga" av och springa så är det spikrakt är det oftast inga problem. Tänker att det även borde vara lättare att disponera energin då man inte behöver väga in stigningar, jobbiga knixiga partier eller skarpa kurvor som sliter.
Hur är det med vätskestationer? Vad serveras där? Karibou såg att du verkar ta många dextrosol under lopp, hjälper det dig och iså fall vad hjälper det för?
1000 frågor...
Karibou
1976 • Göteborg
#8
13 november 2018 - 15:06
Gilla 
Det mesta finns på deras website. Ifall de har inte ändrats:
Vätskestationer varje 5/2.5km. Då har du vatten eller vatten/sportdryck.

Vatten har jag tagit men inte sportdryck. Då hade jag mina geler med mig.

Jo. Dextrosol har varit min kompis under många lopp :-) Har också fått massa kommentarer om det. Men det är ju för att få konstant energi så sett räcker mellan halvan och 3.2mil. Det funkar för mig.
Har dock inte kört detta senaste lopp. Funkar bra/ok ändå.
Bara att testa sig fram.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.