Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1417 visningar

Stödstrumpor?

1988 • Sollentuna
#1
24 november 2018 - 12:54
Gilla
Hej!

Jag har i ett och ett halvt år haft problem med att mina fötter svullnar upp. Jag har under denna period inte kunnat springa, jogga eller hoppa. I vissa perioder är det okej och jag kan gå i snabb takt utan problem. I vissa perioder haltar jag mig fram. I vissa perioder så kan jag inte gå alls och det kan vara upp till 2 veckor.

Trots allt detta har jag gått ner 30 kg på 7 månader eftersom jag har en sådan stark vilja att må bättre, men det är så sjukt tröttsamt att gång på gång känna att det är orättvist att jag inte kan träna på grund av min smärta, när jag vill det.

Jag har varit till vårdcentralen många gånger, gjort röntgen flera gånger, samt MRI röntgen. De hittar inget speciellt förutom små skavanker. Inget som är värt att operera för... Men jag börjar bli så sjukt trött på detta! Jag har fixat nya skor för 1500... Inlägg i skorna som kostade 2000. Det har inte hjälpt. Jag har fått hem stödstrumpor från vårdcentralen som jag tyckte bara var jobbiga. Sist jag prövade stödstrumpor så blev jag så svullen att jag inte kunde gå på två veckor. Gjorde jag något fel? Jag har fått tips om fotövningar och var duktig och följde programmet, men sen så kom smärtan igen. Det känns som vad jag än prövar så får jag tillbaka svullnaden och smärtan.

Så nu funderar jag på att testa stödstrumpor igen. Men jag vill veta ett par saker så att allt blir rätt och så bra som möjligt.

Vilka bör jag skaffa?
Vilken tid på dygnet ska jag ha på dem?
Hur länge och hur ofta ska jag ha på dem?
Bör svullnaden ha lagt sig helt innan jag sätter på mig dem?
Ska jag ha dem under träning?

Sedan börjar jag fundera på att skita i dem här inläggen i skorna eftersom de inte har hjälpt. Vart bör jag vända mig för bra skor?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.