World marathon majors utökning - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 3169 visningar

World marathon majors utökning

1967 • Torslanda
#1
12 december 2018 - 14:00
Gilla 
Det är ju sedan tidigare kännt att World marathon majors kommer utökas till 9 städer inom 10 år. Pratade idag med en ultra löpare från Dalian 100 och fick lite mer information om vad som händer då han jobbar på Wanda group. Dalian Wanda group köpte för något år sedan World triathlon corp som organiserar ironman tävlingar. Dessa i sin tur slöt ett avtal med Abbot som äger World marathon majors. Avtalet rör att inom 10 år sätta upp 3 nya majors i Asia Pacific eller Asia, Africa, South America and the Middle East. Minst 1 av dem skall vara från Kina, troligen, Beijing,Shanghai eller Xiamen. Singapore har redan sökt att få en plats och håller på och försöker uppnå rätt kvalitet för detta. Troligen kommer man kunna räkna de nya loppen även om man sprungit dem innan de blev del av majorn. Detta skedde även med Tokyo som kom in senare men man kan räkna in lopp innan de blev medlem. Personligen hoppas jag på Xiamen i Kina då den har minst problem med luften och är en vacker bana. Singapore är väldigt vackert men på tok för varmt för mig och det är även ett av problemen de har just nu med att bli medlem. Skall bli mycket intressant att se om det blir något race i Afrika och vad det då blir. Det är ju lite mycket med 3 i USA kan jag tycka men det lär ju inte bli någon ändring på det så bara att beta av dem.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
12 december 2018 - 18:58
Gilla 
Buenos Aires är väl det största loppet i Sydamerika, utan att vara särskilt stort (runt 6 000 har jag för mig), men annars känns kanske Rio som en tänkbar kandidat. Jag vet att jag läst för något eller några år sedan att Kapstaden skulle ha varit aktuella som representant för Afrika.
1968 • Månkarbo
#3
21 december 2018 - 09:20
Gilla 
He, he, då blir det 9 star finisher som blir livsprojektet : )

Tur att man inte har fixat 6 star ännu, 4 lopp kvar....det är mitt livsprojekt hittills, men det är klart att Kapstaden borde vara given + ett lopp i Kina eftersom Wanda Group är kinesiskt. Singapore skall bli ett nattlopp, precis som F1 Loppet p.g.a. den tropiska värmen och då tror jag på det.

Mitt tips: Kapstaden, Singapore + Shanghai.

7 lopp kvar....det lär ta 15 år, lagom till pension
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.