Min crosstrainer gick sönder, hur laga? - Löpning
Löpning Övrigt 1 inlägg 2797 visningar

Min crosstrainer gick sönder, hur laga?

Peter Westerlund
1987 • Täby
#1
7 februari 2020 - 15:00
Gilla 
Bild uppladdad av Peter Westerlund
Jag tränade på min nyinköpta begagnade crosstrainer, en ExtremFit CT850. Har kört tre pass innan och skulle nu köra mitt fjärde. Den har haft ett ljud ifrån sig när man tränar även vid de tidigare passen, men som jag läst om de flesta crosstrainer-maskinerna för hemmaanvändnings så är det normalt med lite ljud ifrån sig.

Hur som helst, efter 6 minuter så hör jag att någonting brakar bakom mig. Känner det litegrann också. Stannar direkt och ser att hjulet åkt ur position. Den "mutter"/gänga som som håller ihop hjulet har åkt av. Tittar in i maskinen genom springan som bildats och ser att remmen åkt ur position också och ligger löst. Inser att jag måste ta loss hela kåpan. Så det är vad jag gjort och ungefär där är jag nu.

Jag har testat att skruva fast själva hjulet igen bara för att se om det överhuvudtaget går. Förmodligen inte eftersom det lossnade, och nej, det går inte. Man skruvar och skruvar men den gängar inte längre. Vet inte om plasten som gängan är gjort av nötts ut eller något. Ska försöka hitta en ny sådan kanske i en järnbutik eller något. ExtremeFit verkar väl knappt existera längre? Säljs ju inga nya maskiner i alla fall så känns lite hopplöst att försöka kontakta dom. Men skulle ändå hellre hitta en gänga i stålmaterial som håller bättre.

Sen är det detta men remmen som åkt av. Har någon en aning om hur den ska sitta?

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.