Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2978 visningar

Köpa Löpband

1986 • Karlslunde, Danmark / Kalmar
#1
1 april 2020 - 19:47
Gilla 
Hejsan!
Jag står i en situation där jag överväger att köpa ett löpband att ha i garaget.
Har unge och en partner som jobbar mycket så det hade varit smidigt att kunna smyga ut i garaget nattning, samtidigt som jag har en förmåga att dra till mig förkylningar så fort det blir svalt utanför.

Så vad har ni för erfarenheter av löpband för privatpersoner? Blir man besviken av upplevelsen om man löpt mycket på banden på gym? Budgeten är ju lite begränsad såklart. Jag kan inte kasta en månadslön efter ett band.

Tittar just nu på ett band som satts ner från 11.000 dkk (16.000 sek) till 6.000 dkk (8.800 sek). (Jag bor i Danmark).
Det är en InShape 2500 med 3hk (1500w) motor.

Vad har ni för erfarenheter och tips? Är det ett förnuftigt köp eller kommer ett band i den prisklassen vara något som känns lite "Clas Ohlson"?

Tacksam för hjälp. Johannes
1974 • Stockholm
#2
14 april 2020 - 10:34
Gilla 
Jag köpte löpband vid årsskiftet. Hade innan jag köpte band tänkt att ska jag ha band hemma måste jag lägga en del pengar på det så jag inte blir besviken.

Sedan kom jag i situationen att jag var osäker på om jag verkligen ville ha ett band hemma, det kanske skulle ta för mycket plats och inte användas tillräckligt? Att då lägga mycket pengar kändes fel.

Så jag gick helt emot det jag hade tänkt och köpte istället ett billigare band. jag köpte ett Pro-Form 1295i. Det var nersatt från 17000 till 9000 på kampanj men verkar i verkligheten kosta runt 10-11000 på olika kampanjer mest hela tiden. Det har 3,5chk DC-motor och ska göra upp till 22km/h. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med känslan i bandet. Lite smalare än ett gymband men inget jag stör mig på och jag tycker inte det är någon skillnad i känsla mot att springa på ett gymband.

Det största skillnaden jag upplever (mot ett proffsband) är själva programvaran. Den är seg och kraschar ibland. Men så länge man inte har bråttom att starta bandet är det inget problem.

Så jag ger väl rådet som alla ger när det gäller köp av löpband. Se till att det minst har 3CHP (CHP=konstant effekt). Ska man springa på det dagligen under lång tid, dvs +2h/dag kan det ju vara värt att fundera på ett band med AC-motor för att få ett band som orkar och håller.
1986 • Karlslunde, Danmark / Kalmar
#3
18 april 2020 - 22:47
Gilla 
Tack för bra info.
Sitter i karantän så när jag väl får komma ut igen besöker jag förmodligen en återförsäljare och ser hur brett band jag behöver.
Kanske kan man få ett band till bra pris under sommaren när alla är ute och springer, så har man vintern säkrad.
Thomas Sundtoft
1983 • Uppsala
#4
19 april 2020 - 07:22
Gilla 
Tips är att kolla begagnat också, jag köpte ett Carionicsband för några tusenlappar som funkar prima.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.