Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2368 visningar

Nelson Striders halfmarathon & 10 km

2006 • Alingsås
#1
11 januari 2009 - 12:14
Gilla
Tänkte göra er upp i kalla norden lite avundsjuka ;-).

Idag sprang jag och min fru vår premiärtävling för i år. Tävlingen gick i Nelson som ligger på norra spetsen av Nya Zeelands sydö. Man kunde välja på halvmara och 10 km. Man kunde också välja om man ville gå eller springa. Vi valde att springa 10 km eftersom starten gick senare och vi är här på semester. Temperaturen var ca 20 grader (plus) och det blåste lite svalkande motvind till att börja med. Vinnare av tävlingen var inte den som kom först utan den som kunde gissa sin tid bäst. Inga klockor eller dylikt var tillåtna. Banan gick längs en asfalterad väg som i sin tur ringlade längs en flod. Efter 5 km var det dags att vända. Jag uppskattar det totala antalet deltagare till ca 175.

Jag kom in drygt 2 minuter innan den tid jag gissat. Min fru var 16 minuter före sin gissade tid.

Prisutdelningen skedde på en pub i närheten några timmar senare. Prisutdelaren väntade tålmodigt tills alla hade fått något i glaset. De fem närmaste tiderna fick något som liknade en julskinka i pris. Vinnaren fick ett vandringspris. Tredjepristagerskan visade sig vara vegeterian, men hon fick byta sitt pris så småningom. I övrigt lottade de ut ett 20-tal priser. Mest mat och frukt men även presentkort på skor och gym. Jag hade tur att vinna en funktions t-shirt.

En anspråkslös tävling med många leenden, kanske något att ta efter hemma i Svedala, eller vad tycker ni?

Om en dryg vecka är vi hemma och då ska träningen inför Stockholm Marathon sätta igång på allvar.
Lisa Nicol Lind
1979 • Söderköping
#2
11 januari 2009 kl 18:48
Gilla
Vad mysigt! Det funkar på mig - jag är dödsavis! Jag har nyligen flyttat hem till sverige efter att ha bott på nya zeeland i 3 år (bl.a i Nelson) och längtar efter att komma tillbaka dit och springa i den underbara naturen!!! Kul för er och se till att njuuuuuuuta av resten av semestern.
Anna K
1978 • Uddevalla
#3
11 januari 2009 kl 19:58
Gilla
Kul idé på tävlingsform tycker jag. Något som man skulle kunna ta till sig och genomföra här också!
Annelie L
1980 • uppsala
#4
11 januari 2009 kl 20:25
Gilla
Vilken underbar tävling det låter som! Härligt sätt att utse vinnaren. Jag håller helt med, det är absolut något att ta efter här hemma.
Hoppas ni får en fortsatt bra semester.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.