Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 2732 visningar

Redigera GPS-spår?

Lasse-hatten
Eslöv
#1
8 januari 2021 - 18:42
Gilla 
Med tanke på nyårshelgens problem med felaktigt registrerade löppass: går det att redigera en gpx-fil (eller annat format)? Flytta spåret så det följer den väg man sprang, och sedan ladda upp filen till Garmin igen?
Läste någonstans att det går att editera GPX-filer med Qgis eller liknande program men hur mycket man kan göra har jag inte lyckats få fram. Programmet verkar väldigt komplext och jag vill inte lägga timmar på att grotta ner mig i det bara för att konstatera att det inte går...
Ante
1970 • Stockholm
#2
8 januari 2021 - 19:57
Gilla 
Beror på vad du vill uppnå. Har distanser och rekord blivit fel (Jag råkade ut för det😁) kan du ta bort rekorden i Garmin. Är det mycket som stör kan du helt radera aktiviteten och skapa en manuell aktivitet där du fyller i distans och tid, då får du med statistik, tid, distans, etc.
Lasse-hatten
Eslöv
#3
9 januari 2021 - 11:40 Redigerad 9 januari 2021 - 11:41
Svar på inlägg #2
Gilla 
Bild uppladdad av Lasse-hatten
Tack!
De varianterna känner jag till. Jag undrade närmast om det var möjligt att rent fysiskt flytta "det röda strecket" så det följer verkligheten, men det verkar inte så. Egentligen spelar det ingen roll, jag var mest nyfiken och jag tycker det är roligt att pilla med sådant.:)

Den här rundan ser ju lite rolig ut, jag startade på samma ställe som jag slutade och jag sprang på vägen.

Hans Westerback
1958 • Lidingö
#4
9 januari 2021 - 11:53
1 Gilla 
Enlig uppgift kan man göra sånt med denna site https://opoto.github.io/wtracks/

Har inte testat den själv, men Colin Mandy skrev:
I ran nearly 40 new streets on New Year’s Day and my trace was off (offset by exactly the same amount all the way around). Was quite frustrated by it and did some research and have now resolved it thanks to an amazing little tool called WTracks. If anyone has an activity that they need to move (i.e. the whole thing is just offset), I was able to drag mine to the right place using the WTracks tool. Link here https://opoto.github.io/wtracks/ 5 - it’s a simple load up of your gpx file, drag to the right location, and save. You can also do other editing etc if needed, but it was perfect for my needs.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#5
9 januari 2021 - 16:00
Gilla 
Nu testade jag https://opoto.github.io/wtracks/ , Min runda 2 januari var ju förskjuten 200 m pga Garmins GPS-problem, det gick ju jätteenkelt, bara att ta tag i spåret, dra den åt sidan, och spara som en ny GPX fil! Suveränt!
Lasse-hatten
Eslöv
#6
9 januari 2021 - 16:45
Svar på inlägg #5
Gilla 
Nu var ju inte min runda förskjuten, det var bara början som var konstig. Jag lyckades radera det felaktiga och rita in rätt och spara som GPX-fil. Tyvärr gick den inte att ladda upp, varken till Garmin eller Jogg, så så enkelt var det tydligen inte.Jag skall prova förslaget i #5 också.

Ganska kul att försöka, men frustrerande att inte lyckas...
Lasse-hatten
Eslöv
#7
11 januari 2021 - 08:35
Svar på inlägg #4
Gilla 
Nu har jag provat. Det gick inget vidare. Som jag skrev tidigare har det ingen större betydelse, så jag lägger ner.
Tack för era förslag!
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#8
12 januari 2021 - 19:30
Svar på inlägg #7
Gilla 
Jag kanske bara hade tur, min gpx-fil från wtracks gick utmärkt att importera, både i Garmin Connect, Strava och SportTracks. Men som sagt, jag bara gjorde en flytt via drag and drop, inga andra editeringar
Sven Gustafson
1966 • Lund
#9
13 januari 2021 - 15:44
Gilla 
Om man lägger till nya punkter till ett spår så har dom ju ingen tidsangivelse vilket nog gör det besvärligt att importera till någon träningssite.
Om man bara flyttar spåret däremot så kan ju tidsangivelsen för punkterna ligga kvar och därmed blir det inga problem.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#10
13 januari 2021 - 19:37
Gilla 
Jag brukar använda editorn på alltrails.com för att redigera gpx-filer
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.