Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2099 visningar

Hoka Rincon vs On Cloudflow? Et al.

Göteborg
#1
26 februari 2021 - 20:51
Gilla 
Har ett par Rincon som jag gillar. Skulle egentligen minns köra ytterligare ett par, men kikar lite på andra alternativ som kan erbjuda snarlik upplevelse. En sko som kan vara både snabb men också bekväm nog för ett lugnt/långt pass här och där.

Har fått för för att On runnings Cloudflow erbjuder något likadanes. Är det någon här som sprungit i den? Allra helst har erfarenheter av båda två och kan jämföra?

Är idel öra vad det gäller andra skor med samma
profil, för den delen. Har en känsla att Adidas SL20 har lite samma känsla och idé, t.ex.

Tack, tack.
Michael T
1975 • Norrköping
#2
13 april 2021 - 17:08
Gilla 
Jag har kört CloudFlow(gen1) i 2 år nu och är mycket nöjd. Hade innan problem med mina vader men det existerar inte längre. Kan ju bero på andra saker men för mig så är den dämpad på rätt ställen och du får ett frånskjut som jag gillar. Dessutom så passar de min fot väldigt bra. Springer 5k, 10k mest plus intervaller.

Hållbarheten har sina frågetecken. Det första paret släppte snöret från en ögla dock efter ett år. Tål nog inte att man drar för mycket i snörena. Klagade och fick nya :) sulan ger med sig med tiden dvs efter ett tag ser man hur den nöts men räkna med ett år ca beroende på löpmängd. men mer kanske man inte vill iofs.

Kan fastna en del i sulan vilket en del tycker är störande men det är inte mer än att man sparkar med sulan i marken så brukar det lösa sig. Har inte varit något problem för mig och då kör jag en del i skogen dessutom.

Med tanke på hållbarheten ovan så sneglade jag på ett annat par skor som komplement för att spara på CloudFlow och valet föll på sl20(gen1). Mycket pga av priset, gav 499kr vid inköp, vilket var oslagbart. De är jag också nöjd med. Kompletterar CloudFlow bra tycker jag. Lite för högt drop för mig när jag springer lite lugnare men det kanske beror på min löpstil. Använder egentligen sl20 till intervaller och snabbare löpning men CloudFlow för längre lugnare pass och tävling. SL20 ger liknande rekyl tillbaka som CloudFlow tycker jag samt att sulan är det grymt fäste i.

Summa summarum. Mina tankar är för gen1 av båda skorna inser jag nu men det kanske hjälper lite i dina funderingar. Vill definitivt fortsätta med on och sneglar på gen2 av CloudFlow samt cloud boom.

My 2 cents,
Michael
Walker67
1947 • Växjö
#3
14 april 2021 - 22:47
Gilla 
Hur klarar de båda modellerna de nya skoreglerna ?
Michael T
1975 • Norrköping
#4
22 april 2021 - 17:01
Svar på inlägg #3
Gilla 
De jag nämner är ju inga problem med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.