Pulsmätare, fotpod mm för löpband? - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 1134 visningar

Pulsmätare, fotpod mm för löpband?

Bek
1978 • VGR
#1
25 november 2021 - 12:02 (Redigerad 25 november 2021 - 12:27)
Gilla 
Jag har kört all löpträning på löpband sedan några veckor och kommer fortsätta över vintern.
Hade tänkt att köpa en fin GPS-klocka men det låste sig när jag såg att Garmin borde släppa en Fenix 7 eller Forerunner 955 inom kort.

Kartproblemet löser sig liksom av sig själv när jag springer på löpband (så klockan kan vänta) men jag skulle fortfarande vilja mäta puls och sträcka/hastighet på ett bra sätt.
Någon som har några tips på bröstband, fotpod och gärna någon bra app till telefonen?
Tillägg: Skulle vara bra om bröstbandet kan mäta HRV också.

Om någon vill berätta att jag krånglar till det i onödan och slösar pengar är jag benägen att hålla med, men jag har i alla fall roligt under tiden.
1967 • Torslanda
#2
25 november 2021 - 12:37
Gilla 
Alla klockor, även de enklaste har ju gyro så de kan mäta på löpband men med varierande noggranhet. För lite bättre noggranhet kan du använda en fotpod, tex polars. Själv kör jag med en Stryd men det är klart överkurs även om nogranheten är extrem. troligen inte värt kostnaden för dig men kul att kolla in😋 För puls kan du behöva ett pulsband. Jag gillar att köra pulsbaserat på bandet och det finns många bra band som inte kostar så mycket. Fick med ett polar band till mitt löpband och det är riktigt bra men har även ett garmin band sedan många år som är utmärkt. Även enkla klockor har ju idag gyro + handledspulsmätning så det kan bli ungefär samma summa att köpa en ny eller begangand klocka eller band. Begagnade kostar ju nästan inget på blocket. Det är även enklare att använda en klocka för att spara passet och sedan synka med appar som jogg, strava etc. etc.
Bek
1978 • VGR
#3
26 november 2021 - 20:37
Gilla 
Är ändå inne på att köra via telefonen tills jag köper en riktig klocka.
Har försökt hitta bra bröstband. Garmin hrm-Pro verkar vara bra (Hittar för strax under en 1000-lapp) men man får inte tillgång till alla mätvärden om man inte har en nyare Garminklocka. Polar H10 och Wahoo Tickr X verkar också uppskattade men har färre mätvärden än Garmins hrm-pro, kostar dock ett par hundringar mindre.
Wahoo verkar fungera bra att koppla till telefonen.

Inte hunnit kolla så mycket efter foot pod, stryd verkar bra men kostar ca 2400, kanske är lite overkill som sagt. Verkar finnas bra för ca en fjärdedel av det priset. Vet inte hur de fungerar att koppla till telefonen.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#4
26 november 2021 - 21:04
Gilla 
Stryd kör 10% nu
Kod: blackfriday2021

HRM PRO, är bra.
Bek
1978 • VGR
#5
3 december 2021 - 18:29
Gilla 
HRM-Pro som jag var på väg att köpa verkar man behöva koppla ihop med något som har ANT+ för att få ut all data den mäter. Har inte ANT+ på telefonen. Skulle dock vara intressant att se om man har olika löpsteg på löpband jämfört med utomhus.

Blev en Polar Verity Sense (optisk mätare) som man har på överarmen. Enklare än att joxa in något under tröjan. En liten varning är att bandet är ganska litet även på max. Går dock att sätta dit en extra bit band om man tillverkar eller hittar något som passar.

Fortfarande på jakt, framför allt efter en bra app men även en foot pod. Stryd är lite dyr i nuläget. Kör mer pulsbaserat och hoppas på att samma band har ungefär samma fel mellan gångerna.
1972 • Borlänge
#6
3 december 2021 - 22:23
Gilla 
Hrm pro ansluter via ant+ eller BT.
Bek
1978 • VGR
#7
4 december 2021 - 00:54 Redigerad 4 december 2021 - 00:54
1 Gilla 
#6
Men du får inte ut alla data om den ansluter via blåtand om jag förstått det rätt.

"NOTE: To use the running dynamics features, the HRM-Pro
accessory must be paired to your compatible Garmin device
using ANT+ technology. For more information, see your owner''s
manual."
Vet inte om de har låst funktionerna helt så man måste koppla det med en Garminprodukt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.