Icebug - isiga backar - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 732 visningar

Icebug - isiga backar

1974 • solna
#1
25 november 2021 - 12:51
Gilla 
Jag har precis beställt ett par icebug Pytho6 BUGrip och väntar på paketets ankomst :)

Lite nyfiken på hur de funkar i hala/isiga backar/sluttningar. Bör man vara försiktig i dessa även med bra dubbar?
1967 • Torslanda
#2
25 november 2021 - 13:08
2 Gilla 
Nope, funkar extret bra för mig i vart fall men de är lite sliriga på våta stenar som alla skor. Tycker även att storleken var förhållandevis liten. Kanske bara mina fötter men jag fick gå upp en hel storlek för att kännas rätt. Kan vara så att jag har varmare strumpor när jag använder dessa och dessa är ju större i sig. Extra plus i kanten både för karbid stålet och för att dubbarna någorlunda dras in när du springer på asfalt eller andra hårda underlag. Köpte dessa just för att kunna köra backpass under vintern, oavsett om det är barmark, snö eller is.
1960 • Hillared
#3
25 november 2021 - 17:50
1 Gilla 
Har BUGrip från 2018 med 70% dubbar kvar och uppför går bra men nerför får man stampa till om det är is under snön. Det lustiga är att när jag springer med dem letar jag upp isfläckar att fara över. Om jag minns rätt så lös snömodd vid vägkanten är de inte bra på att geppa.
1974 • solna
#4
25 november 2021 - 19:23
Gilla 
Låter som att det inte är helt säkert trots skor med dubbar. Får känna mig för med försiktighet i början.
1960 • Hillared
#5
25 november 2021 - 20:17
Svar på inlägg #4
Gilla 
Absolut! Man är ju försiktig med farten vi ishalka även om man har dubbdäck på bilen. Men stor skillnad att springa med BUGrip och utan.
Stockholm
#6
25 november 2021 - 22:58 Redigerad 25 november 2021 - 22:59
3 Gilla 
Dubb greppar helt fantastiskt bra på is, när dubbarna når isen eller tillräckligt hårt packad snö. Även lutning går bra upp till en viss gräns, framförallt om isen har ojämnheter. Helt jämn, spegelblank is kombinerat med att det sluttar är svårare, men sådant uppkommer sällan.

Gällande det John skriver om snömodd så måste dubbarna som sagt nå ner till något fast där under för att kunna greppa. Att springa i snömodd är som att springa i lera. Djup mönstring på sulan kan hjälpa till för att kunna fästa lite, men om underlaget rör sig finns inget att göra. Snötäcke i brant sluttning nerför i kraftigt töväder är hopplöst, snön bara glider ner och du glider med den.

Även om man litar på sina dubbar är hög fart nerför branta isiga backar kanske lite väl vågat, man får ha lite självbevarelsedrift.

Allt med reservation för att jag aldrig sprungit med specifikt Icebugskor eller dynamiska dubbar vilket Bugrip är, endast fasta.

Börja med att känna in skorna där det är platt samt uppför.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.