Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 1144 visningar

Forerunner 920xt hittar inte wifi

Ulrika Allansson
1972 • Hammarby Sjöstad
#1
17 januari 2023 - 20:40 (Redigerad 17 januari 2023 - 20:41)
Gilla
Hej!
Har en gammal klocka, jag vet, men den funkar.. eller nja. Den hittar inte wifi och ej heller GPS längre. På Garmin Express (datorn) finner den inte wifi heller. Routern är inte ny, men tror jag fört över pass via Blåtand sedan länge. Felsöker nu varför den inte vill hitta GPS och fann att den heller inte hittar wifi trots att jag försöker via Express. Om jag väljer att lägga till nytt nätverk hittar Express inte mitt, bara mina grannars. Detta trots att datorn är ansluten.?!?

GPS hittas inte heller. Den söker och söker när jag ska ut och jogga, men icke. Startar jag passet ändå mäter den distans och tid, men jag får ingen karta i varken Connect eller här på Jogg.

Någon här som kan hjälpa mig tro?
Mats Karlsson
1964 • Jönköping
#2
17 januari 2023 kl 22:08
Gilla
Har samma klocka som fungerar klanderfritt. Laddar över passen till Garmin Connect via blåtand på på mobilen och därifrån till Jogg o Strava.
Jag antar att du uppdaterar mjukvaran när uppdateringar finns? Om inte bör det vara första steget. Har tyvärr inte förslag på steg två... Soptunnnan?
Ulrika Allansson
1972 • Hammarby Sjöstad
#3
18 januari 2023 kl 06:33
Gilla
Hej Mats och tack!
Jo jag har uppdaterat via Express när det funnits uppdateringar. Har testat att slå på GLONASS eller vad det heter, men nej, funkar inte.

Vi får se om det löser sig, det vore bra då slipper jag köpa en nyare. Har gjort som du, fört över via blåtand, men GPS är onekligen bra att ha på en klocka.. ;)

Fin dag till dig och tack för input!
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#4
18 januari 2023 kl 07:27
1 Gilla
Thomas Sundtoft
1983 • Uppsala
#5
18 januari 2023 kl 15:28
Gilla
Min har haft strul med wifi-uppkoppling också (funkar ibland men inte alltid) Laddar upp via blåtand och Garmin-appen i telefon.
Ulrika Allansson
1972 • Hammarby Sjöstad
#6
19 januari 2023 kl 07:27 Redigerad 19 januari 2023 kl 07:28
Gilla
Hej och tack! Nej, det har jag inte gjort Ingrid, testar det. Bra tips, tack!

Precis Thomas! Blåtand funkar, men tänker att om den varken hittar GPS eller Wifi kan det ju hänga ihop.

Tack båda för input!
1967 • Torslanda
#7
19 januari 2023 kl 11:26
Gilla
Är mjukvaran uppdaterad i klockan? Det har skett en del förändringar i hur man skapar säkra kanaler (TLS) och den standard som gällde för klockan förut 1.0 eller 1.1 är inte längre supportad. Din Wifi låter troligen inte din klocka ens koppla upp sig mot den för att den inte stödjer rätt version. Testa att ladda ner senaste mjukvaran och testa igen. Notera även att Garmin express inte kollar att ditt password är rätt, det är först när klockan försöker koppla upp sig som detta kollas. Var således noga med att sätta rätt password till wifi när du skriver in det.
Ulrika Allansson
1972 • Hammarby Sjöstad
#8
30 januari 2023 kl 11:21
1 Gilla
Hej Mathias! Tack för din input! Mjukvaran har jag uppdaterat flera gånger, den är version 10.20 enligt Express.
Jag har uppdaterat wifianslutningen i Express och är säker på att jag har rätt lösenord för de två nätverk jag använder, ett hemma och ett i stugan. Kunde koppla upp mig mot stugans precis, märkligt, det verkar som att det då och då funkar, men bara högst sporadiskt.

Hörde av mig till Garmin för support för hjälp för en vecka sedan. Fick detta svar.

Hej Ulrika
Det är jättetråkigt att höra att din klocka har svårigheter med att hitta GPS och flesta fall inte hittar GPS men det är bra att du kontaktade oss så vi får möjligheten att hjälpa dig med ditt problem.


För att åtgärda ditt problem så vill jag att du utför en total återställning på din klocka och jag ber dig följa instruktionerna nedan -


För att stänga av din klocka så vill jag att du håller inne Light knappen som ligger längst upp på vänster sidan.
Tryck och håll inne båda knapparna på höger sida på klockan.
Tryck och håll inne Light knappen längst upp på vänster sida tills din klocka startas igång.
Vid första pipet så vill jag att du släpper knappen längst upp på höger sida.
Efter andra pipet så vill jag att du släpper knappen längst ner på höger sida.


Din enhet kommer nu stå och återställas till fabriksinställningar.

Om du gjort detta korrekt så ska du få möjligheten att välja språk. Efter du har genomfört en Master Reset så vill jag att du startar en aktivitet exempelvis löpning och lämnar din enhet utomhus i 20 minuter så din enhet återsamlar GPS data som rensas.


Skulle det vara så att ditt problem kvarstår så finns det inte något mer du kan testa för att åtgärda ditt problem


Forerunner 920XT har utgått från vårt sortiment och därav har vi inga reservdelar och vi har ingen möjlighet att skicka in din enhet på service för en kostnad. Detta betyder inte att vi inte kan hjälpa dig och om du har varit nöjd med din Forerunner 920XT och om du vill fortsätta med oss så kan vi hjälpa dig med att hitta en ny klocka, återkom i så fall med vad som är viktigt för dig i en klocka så kan vi återkomma med en rekommendation och ett prisförslag.

De anger som du tipsade om Ingrid så jag gjorde en återställning, med det resultatet att nu funkar inte blåtanden heller... Så, nu funkar varken blåtand, wifi eller GPS. Illa..illa!!

Får väl ta och köpa mig en ny då.. eller varför inte återgå till att mäta rundor med Joggs app.. funkar ju och är dessutom helt gratis ;) Men inte så kul att vara beroende av mobilen på löprundan. Nåväl, tack för er input och jag önskar er en fin vecka!
Monica Carlsson
1971 • Partille
#9
30 januari 2023 kl 20:21
Gilla
Jag skickar dig ett PM!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.