Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 1726 visningar

Bästa transportryggan?

1981 • Linköping
#1
23 maj 2023 - 21:40
Gilla
Hej transportlöpare! Min ryggsäck börjar ge upp så jag behöver tips på bra rygga! Jag släpar på laptop, mobil, plånbok och kläder samt skor. På vintern är det rätt tungt (dunjacka och vinterskor). Vilken rygga använder du?

Tack!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 maj 2023 kl 23:35
Gilla
Karin, min finns säkert inte att köpa längre, det är ett lågprismärke jag hittade på Alewalds för minst tio år sedan: Mountain Hard Wear.
30 liter med lätt vadderade axelremmar och dito midjerem (vaddering mot höftkammarna) och en tunn bröstrem som stabiliserar vid löpning. Nät i ryggen och en stabiliserande halvstyv räfflad plastskiva som nästan håller formen på den, dessutom två vertikala stoppningar mellan nätet och plattan, sidoremmar att justera volymen med, diverse småremmar att fästa extragrejer med på utsidan, två fickor för vattenflaskor,topplock med ficka i med dragkedja och rem med liten karbinhake för nycklar i topplocket, en liten ficka med dragkedja på varje sida i midjebältet. Kort sagt, den har i princip allt och sitter väldigt skönt, har hellre denna än en 8-liters jag har även när den lilla skulle räcka till. Fyller den med 10 kg mat när jag handlar per cykel, är helt beroende av den.Påminner lite om en del andra säckar på ca 30 l, mest kanske om någon från Osprey. Men min var billigare och verkar bättre. I stort sett vattentät.
Du måste nog prova i affär, formen är avgörande för hur bra den sitter vid löpning och det måste provas fram, med vikt. Ta tid på dig, lycka till!
Martin
1976 • Östersund
#3
24 maj 2023 kl 10:10
Gilla
Vet inte om jag kan kalla mig transportlöpare men jag har i allafall knåpat ihop 40 mil pendlingsjogg i år.
Jag har ingen erfarenhet av andra märken än Salomon, men dom två ryggsäckar jag har från dem tycker jag är bra.
Dels har jag en lite äldre Salomon S-Lab Peak på 20 liter. Den använder jag de dagar jag måste transportera dator, kläder eller matlådor. Nackdelen är att man får dra ihop den rätt mycket när man ska "tomspringa hem".
Övriga dagar har jag en Skin 4 för passerkort, telefon och snusdosa.

Sen så är det ju bra om man kan lösa logistiken på ett bra sätt ex tar jag med mig veckans kläder på måndagen (kan kanske bli problem om man har dresscode på jobbet) samt att jag har en extra jacka och skor på jobbet om man ex ska ut på lunch.
Lotta Olsson
Stockholm
#4
24 maj 2023 kl 13:43
2 Gilla
Jag springer totalt 16 km fram och tillbaka till jobbet 2-3 dagar per vecka och är extremt nöjd med min Iamrunbox-ryggsäck, Backpack Pro 2.0. Har i regel laptop, kläder och mat (skor och jacka på jobbet) och det är inga problem att få plats med det. Jag har gjort detta nu i drygt ett och ett halvt år oavsett årstid och ryggsäcken är inte alls sliten.

Har också remmar som man i alla fall i teorin kan spänna fast till exempel ett par skor med, men har inte testat detta under löpning.
Martin
1976 • Östersund
#5
24 maj 2023 kl 13:54
Gilla
Iamrunbox har jag också hört väldigt mycket gott om.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#6
28 maj 2023 kl 16:04
Gilla
Älskar transportlöpning!

Jag började med mina Salomonryggsäckar, älskade dem! Sedan testade jag Ultimate Direction och älskar dem ännu mer. Om jag måste ha laptop så har jag min UD Fastpack 15 som har en särskild laptopficka. Det har de inte längre, så modellerna är omgjorda. Finns även i tjej, då heter de Fastpackher. Jag vet att min 15 liters var större än 15 liter så jag skulle titta på Fastpackher 20 i första hand.

När det gäller Iamrunbox så vill jag "varna". Den är säkert bra, men för min del gick den inte att spänna åt så att den satt stilla. Däremot ska deras rolltop tydligen fungera, den kan bli betydligt smalare över bröstkorgen. Den andra saken som jag inte gillar med Iamrunbox är att den inte går att köra i tvättmaskinen. Jag toksvettas och måste kunna tvätta mina. Jag åker kommunalt till jobbet, med löparkläder på och sedan springer jag hem. Vill inte stinka! 😉

Hoppas att du hittar en som sitter skönt på dig!

Kram,
Jenny
1981 • Linköping
#7
29 maj 2023 kl 09:25
1 Gilla
Tack för tips! Har själv kikat på Fastpackher, kanske kan vara en lösning :-)
1983 • Bandhagen
#8
29 maj 2023 kl 18:07 Redigerad 29 maj 2023 kl 18:09
1 Gilla
Jag kör en Silva Orbit 25L [1] som jag är mycket nöjd med. Den har laptopfack för att hålla datorn på plats, samt är 100% vattentät, vilket var ett krav för mig.

Dessutom gör rolltop-stängningen att man kan välja att "klämma åt" sin packning, trots varierande mängd, och går oftast att klämma in lite extra som en jacka eller liknande när det behövs, med bara ett varv mindre åtstramning i rollen.

Om det är något jag ska anmärka på är det att stoppningen i bärselen eller vad det heter, är aningens hård i kanterna. Men har inte direkt fått några problem av det, varken vid cykling eller löpning.

Tycker att Silvas väska känns mer prisvärd än vissa av iamrunbox-väskorna (rolltopparna), som kostar betydligt mer för vad som verkar vara samma funktion.

Summa summarum så är jag nöjd.

[1] https://silvasweden.com/products/orbit-25l-1
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.