Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 4360 visningar

Salomon XT vs Salomon XA Pro 3D

1969 • Säter
#1
12 april 2009 - 22:44
Gilla
Har tidigare sprungit i Ascis Trabuco men har ett par salomonkängor som jag trivts med så nu tänkte jag prova deras skor.
Har ni några synpunkter på dessa två modeller?
Springer både terräng och asfalt men är ingen långdistansare.// Ulrika
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#2
13 april 2009 kl 04:09
Gilla
XA Pro 3D är en mer "aggressiv" sko, som passar lite mer om du springer mest eller bara på mjuka underlag. Lite styvare i sulan, passar om du vill ha en sko som är ger dig en känsla av lull-lull..

XT Wings är mer lik Asics Trabuco som du haft innan, så det tror jag skulle passa dig bäst. XT Wings har mer dämpning än XA PRO, så den är mer skonsam ifall du vill vara försiktig med dina knän, leder och dylikt.

Testa gärna båda och spring i butiken om du är inne och provar, känslan på foten är ju minst sagt viktig också! =)
http://emilson.blogg.se
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#3
13 april 2009 kl 11:10
Gilla
Emil: Vad anser du om nya Salomon XT Whisper? Terrängskor för damer. Finns på både Stadium (där jag köpte mina) och Addnature. Jag är fortfarande i valet och kvalet! Har inte ryckt bort tagsen än...(fanns inget löpband i Stadiumbutiken och i de andra Stadiumbutikerna var de slut).
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#4
13 april 2009 kl 15:07
Gilla
Denna skon har jag ingen direkt erfarenhet av. Men vad jag kan se så är den ganska lik Wings i lästen och utförandet, så jag tror att svaret är ungefär det samma som för Wings i detta fallet.

Det är mer sula än XA PRO ser det ut som, så det känns som ett säkrare kort.

Hoppas det var till nån hjälp!
http://emilson.blogg.se
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#5
13 april 2009 kl 20:58
Gilla
Tack Emil för ditt svar!

Dumt att det saknas löpband vilket borde vara fullkomligt obligatoriskt i alla butiker som överhuvudtaget säljer löparskor...

Enda tveksamma till dessa Salomon XT Whisper är att de är så fruktansvärt tjocka och fluffiga i bakkappan runtom samt själva plösen är enorm (jämför med mina ordinarie New Balance skor). Känns liksom FÖR mjukt och skönt:-) nästan åt det klumpiga hållet. Men den verkar vara gjord enligt Salomons senaste teknologi:-)
måste fundera lite till och lite till. Man får ju inte provspringa med dem ett varv i skogen precis...
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#6
14 april 2009 kl 00:07
Gilla
Ja, det har du rätt i, Salomons 3D-Fit är lite speciell (om det nu är just 3D-fit), men om det är samma som jag upplevt så formar det "skummet" lite efter din fots form, så det kommer inte bli riktigt lika fluffigt som du upplever det just nu.

Stadium verkar inte tycka det är en vettig investering att införskaffa löpband till sina butiker, vilket jag tycker känns väldigt oprofessionellt, inte bara för löpanalysens skull, utan för att kunden ska kunna prova att ta ett par löpsteg med skorna.


Hoppas allting blir kanon iaf!


Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#7
14 april 2009 kl 10:57
Gilla
Tackar tackar Emil!
Håller även med till fullo om löpband (och lite annat)...
Vete katten om det inte blir dessa Salomon XT Whisper iaf. Klumpigheten och "skummet" kanske försvinner efter en tids riktig använding.
Detta blir mina första Salomon löparskor i så fall.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.