Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1077 visningar

Mycket mindre onte i foten. Kan jag springa utan att förvärra?

1980 • Västerås
#1
13 april 2009 - 17:25 (Redigerad 13 april 2009 - 17:26)
Gilla
För sex dagar sedan så såg läget ut som följer:
Sprang en kort runda, ca 5km. Allt kändes bra efteråt.

Ca 6 timmar efteråt fick jag dock ont på utsidan av vänster fot, på en plats ca 2 cm nedanför fotknölen och ca 2 cm framför fotknölen. Det gör inte ont när foten inte belastas utan just när jag går, eller om jag trycker på det nämnda stället. Cykla går utan problem, springa har jag ej provat. När jag går hörs också ett knäpp från vänster fot.

Ska tillägga att jag inte sprunigt mycket alls på sistone utan vilat pga problem med underbenen. Under tiden har jag hållit igång med annat. Tog det därför medvetet mkt lugnt under rundan också...


Nu är smärtan betydlig mindre, det känns lite när jag går men inte mer än att jag noterar den men kan gå normalt. Knäppljudet är också mycket mindre frekvent.
Kan jag ge mig ut och springa igen eller borde jag lägga band på mig? (Jag har inte rört på mig sedan i onsdags då jag tog ett kortare spinnpass så jag börjar känna mig rastlös)
Hans A
1967 • Västerås
#2
13 april 2009 kl 17:54
Gilla
Jag skulle prova springa en kortare runda. De flesta småskador försvinner av sig själv bara man trappar ned en aning på träningen. Min erfarenhet är att om man tar ett fullständigt uppehåll så kommer skadorna snabbt tillbaka igen då man börjar om.

Gör det hemskt ont i foten ska du naturligtvis ta med dig foten till någon expert som får ge dig riktiga råd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.