Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 3202 visningar

neutrala snabb/lätt skor - Saucony Tangent, Adidas Adizero Adios, Nike Lunar Racer

Johnny Forslund
1971 • Docksta
#1
2 augusti 2009 - 10:57
Gilla
Hallå!
Jag undrar ifall någon kan eller har provat dessa skor för en jämförelse. Jag har själv sprungit i Lunar Racer och tycker den är bra, men är nyfiken på Adidas och saucony´s motsvarighet. jag söker den där rätta löpkänslan med en sko som känns som en socka på foten och med rejäl respons "Kick Off" i steget, flygande känslan... hmmmmmm...
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
2 augusti 2009 kl 11:28
Gilla
Tja, jag tycker att löpkänslan är väl just vad som FATTAS med Lunar Racer - brukar rekommendera den till dem som vill ha en väldämpad sko som är hysat lätt.
Har inte provat de andra två, men springer gärna i Adidas Adizero Pro eller PR och skulle tro att Adios ger bra känsla. Men ska det kännas "som en socka på foten" så ska du prova något riktigt lätt, som Asics Piranha eller Mizuno Universe (tror jag den heter, dryga hektot). Nike Katana har också bra markkontakt men då alltså inte mycket dämpning, rätt hård i sulan helt enkelt. Man får ju välja - vill man ha bra dämpning eller känna marken när man skjuter från? Mitt emellan ligger brooks T5 (nya T6 ser bättre ut) som jag springer mina maror i (efter att ha tagit bort lite onödigt plasttjafs som bara ger blåsor på tårna).
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#3
2 augusti 2009 kl 12:55 Redigerad 2 augusti 2009 kl 12:57
Gilla
Jag tycker att det blir lite motsägelsefullt. Att både få socka-på-foten-känsla & rejäl-respons-och-kick-off-känsla är svårt tycker jag, i alla fall från en och samma sko. Jag ska förklara varför.
Personligen vill jag ha socka-på-foten-känsla. Själva responsen ser jag som en muskulär bonus. Det vill säga; är jag tillräckligt bra tränad (vilket jag faktiskt är), så får jag ett bra gensvar/respons, oavsett vilken sko jag använder, men ju tunnare sko desto närmre underlaget kommer jag. Således blir det mer värdefullt att ha en tunnare sko eftersom jag då får det bästa av två världar. Dock bidrar skon bara med den ena känslan. Den andra står jag för helt själv.

Oldboy har en bra poäng. Adizero PRO är precis en sådan sko som jag beskriver. Den har en bra mockasinkänsla men ger fortfarande en ganska mjuk känsla i framfoten (adiprene). PR är lättare än Piranha så där får man verkligen känslan av underlaget. En fantastisk sko.

Vad gäller Adios så upplever jag den som en perfekt sko för långpass och den ger en skön "fartig" känsla när man springer långpass med långa fartökningar. Den ultimata marathonskon som jag ser det.
Den är ingen socka-på-foten eller direkt flygande-känsla-sko, men den är skön, oerhört välsittande, lätt, ger ett bra stöd på de där lite längre passen. Allt under 20-25km, väljer jag något lättare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.